3o Φεσιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού

Γευστικός απολογισμός του φεστιβάλ Γάλακτος και η Γραβιέρα Νάξου στέφθηκε πρωταθλήτρια, κατακτώντας το χρυσό βραβείο για την ποιότητα και την νοστιμιά της Γραβιέρας!

Με τη συμμετοχή επιχειρηματιών, κλαδικών επαγγελματικών και συλλογικών φορέων, περιφερειών και επιμελητηρίων από πολλές περιοχές της χώρας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού στο  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου 2011.

Στις τρεις μέρες του Φεστιβάλ οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πλούσια ποικιλία των ελληνικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, να δοκιμάσουν μοναδικές γεύσεις από εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, να παρακολουθήσουν σεφ να ετοιμάζουν μοναδικά πιάτα με βάση τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και να παρακολουθήσουν την παρασκευή διαφόρων ελληνικών τυριών στο παραδοσιακό τυροκομείο που λειτουργούσε στο χώρο της έκθεσης.

Το ενδιαφέρον και η προσέλευση των φίλων του τυριού υπήρξε μεγάλη, με την επισκεψιμότητα καθ’ όλη  τη διάρκεια του τριημέρου, να ανέρχεται στα 10.000 άτομα.
Πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως το διήμερο συνέδριο στο οποίο παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από έλληνες και ξένους ειδικούς επιστήμονες της γαλακτοκομίας.

τη  φετινή εκδήλωση ξεχώρισε η συμμετοχή  εκπροσώπων δικτύων πωλήσεων εξωτερικού και εσωτερικού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να  πραγματοποιήσουν σημαντικές εμπορικές επαφές και συμφωνίες με τους συμμετέχοντες εκθέτες.

σημαντικό γεγονός, αποτέλεσε ο θεσμοθετημένος πλέον διαγωνισμός τυριών από όλη τη χώρα, κατά τη διάρκεια του οποίου βραβεύτηκαν προϊόντα 36 επιχειρήσεων παραγωγής Γαλακτοκομικών προϊόντων, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και προβολή του πλούτου και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των Ελληνικών τυριών.

Στο φεστιβάλ συμμετείχε η ΕΑΣ Νάξου, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου με ένα κεντρικό περίπτερο και με στόχο την προβολή του πλούτου των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων της Νάξου, από το οποίο πέρασε πλήθος κόσμου που είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα προϊόντα της, το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης και ο Ματθαίος Βαλέρης.

Στο διαγωνισμό τυριών η Γραβιέρα Νάξου στέφθηκε πρωταθλήτρια, κατακτώντας το χρυσό βραβείο για την ποιότητα και την νοστιμιά της Γραβιέρας!

Σχετικές δημοσιεύσεις