Αγκιναροκούκια

Από τον Μάστερ σέφ Γιώργο Λέκκα
μερίδες 6 άτομα
χρ.πρ 20
χρ.βρας 30

Υλικά
13 αγκινάρες
1 κιλό κουκιά
1 φλ.τσαγ λάδι
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
4 κουταλιές σούπας άνηθο
χυμό 2 λεμονιών
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
πλένουμε και Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε σε ένα μπόλ με νερό, λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Καθαρίζουμε τα κουκιά. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κουκιά μέχρι να μαλακώσουν.

Στην συνέχεια ρίχνουμε τις αγκινάρες, την τομάτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.  προσθέτουμε ½ φλ.τσαγ νερό, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν βράσουν για 25’ .

Σ’ ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, 5 κ.σ σάλτσα από την κατσαρόλα, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί το αλεύρι. το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις