Οι ξερόλες-ειδήμονες ανθελληνίζουν για την Αμφίπολη! Της Μαρίας Κ. Αλιμπέρτη

 Το εκπληκτικό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στον Λόφο Καστά της Αμφίπολης προσπαθούν να υποτιμήσουν οι ανεγκέφαλοι ανθέλληνες. Βαλλόμαστε από τους εντός Ελλάδος ανόητους αλλά και από τους εκτός που εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα.
Το γεγονός και μόνο πως βρέθηκαν οι Καρυάτιδες σε αυτή τη νέα ανασκαφή είναι πολύ σημαντικό. Μεγαλειώδες από μόνο του, το ύψος των βάθρων τους είναι 1,40μ., έχουν πλάτος 1,36μ. και πάχος 0,72μ. Το συνολικό ύψος βάθρου και κάθε αγάλματος είναι 3,67μ.. 
 
Ενώ κάθε μέρα ανακαλύπτονται στοιχεία στον μεγαλειώδη αυτό μνημείο που καθιστούν όλους μας υπεύθυνους για την πολιτιστική μας κληρονομιά και πως επιτρέπουμε να θίγουν την Ελληνικότητά της. 
 
Το τεραστίων διαστάσεων έργο κρατάει επτασφράγιστα τα μυστικά του και κάθε μέρα επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους αρχαιολόγους αλλά και για μας.
 
Αναρωτιέμαι… Οι δύο Καρυάτιδες που βρέθηκαν, σαν μεμονωμένα στοιχεία πόση αξία μπορούν να έχουν σε παγκόσμιο επίπεδο;  Σκέπτομαι πως μια Καρυάτιδα αυτή που κλάπηκε από την Ακρόπολη έχει γίνει το best seller της σύγχρονης ιστορίας μας και δίκαιος ο πόθος μας να επιστρέψει μαζί με τα υπόλοιπα αρχαία αριστουργήματα μας στον Ελληνικό χώρο όπου και ανήκουν. 
 
Γιατί άραγε όλοι μας δεν εκτιμούμε το γεγονός της ύπαρξής των νέων αρχαιολογικών ευρημάτων και εικάζουμε μόνο για τον «ένοικο» του λόφου Καστά παρακάμπτοντας τα στοιχεία που μας δίνουν αυτοί και μόνο αυτοί που βρίσκονται μέσα στον αρχαιολογικό αυτό χώρο και φυσικά είναι οι ειδικοί αλλά και οι υπεύθυνοι των εργασιών;
 
Γιατί πέφτουμε στην παγίδα όλων αυτών που σαν κλασικοί «ξερόλες» και «ειδήμονες» των πάντων έγιναν κατά καιρούς και κατά περίπτωση «γιατροί – αστροναύτες – οικολόγοι – πολιτικάντες – πολεμικοί αναλυτές – δικαστές – καταδότες – γεωλόγοι και τώρα αρχαιολόγοι»;
 
Γιατί δεχόμαστε τις ανθελληνικές προκλήσεις σαν να είναι τα «δεδομένα» της εποχής μας;
 
Δεχτείτε το μεγαλείο των αρχαίων που άφησαν για μας τον ιδρώτα, τον κόπο, την γνώση τους…
 
Η φωτογραφία τα λέει όλα….
 
 

Σχετικές δημοσιεύσεις