Ανθρώπινο γάλα από …αγελάδες

Κινέζοι ερευνητές, πρωτοπόροι στην βιοτεχνολογία λόγω ελαστικότερης νομοθεσίας έναντι της Ευρωπαϊκής κατάφεραν να παράγουν ανθρώπινο, μητρικό γάλα από αγελάδες.

Το γάλα αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει τις ίδιες αντιμικροβιακές ιδιότητες με το ανθρώπινο και συνάμα είναι θρεπτικότατο και απόλυτα ασφαλές.
Για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα εισήχθησαν ανθρώπινα γονίδια στο DNA των αγελάδων και με τη μέθοδο της κλωνοποίησης έφτασαν στο πρωτοφανές αποτέλεσμα. Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει το γεγονός από το αντίθετο στρατόπεδο, των πολέμιων των μεταλλαγμένων τροφίμων.

Σχετικές δημοσιεύσεις