Μπράουνις

Από τον Μάστερ σέφ Γιώργο Λέκκα
Μερίδες 8
Χρ.πρ 20
Χρ.ψης 20-30 λεπτά

υλικά
100 γραμμ βούτυρο
175 γραμμ ζάχαρη άχνη
75 γραμμ καστανή ζάχαρη
100 γραμμ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
50 γραμμ σοκολάτα γάλακτος
1 κ.σ μέλι
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας  ή 2 βανίλιες σκόνη
100 γραμμ αλεύρι  για όλες της χρήσεις κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας σκόνη άγλυκο κακάο

εκτέλεση
προθερμαίνουμε τον Φούρνο στους 180C . βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 20 εκ. βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη καστανή ζάχαρη, της σοκολάτες και το μέλι. σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει ελαφρά μέχρι να γίνει λείο.

Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σπάζουμε τα αυγά στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν., κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο σε σκόνη.

 

Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας τα χτυπημένα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με τα στερεά υλικά. ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας και καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

ρίχνουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 3 ώρες. το κόβετε σε τετράγωνα και σερβίρετε με κρέμα γάλακτος ή παγωτό και φρέσκα φρούτα.

Σχετικές δημοσιεύσεις