Σοκολάτα

Όλοι ξέρουμε πως οι πρόγονοί μας έτρωγαν περισσότερο το χειμώνα για να μπορέσουν να επιβιώσουν στις περιόδους που έκανε κρύο, όταν η τροφή ήταν δυσεύρετη αλλά και δεν ήταν εύκολο να ζεσταθούν.

 

 

Από το παρελθόν μέχρι σήμερα και δυστυχώς για μας, η βιολογία μας δεν έχει προσαρμοστεί στη εύκολη σύγχρονη ζωή, με την κεντρική θέρμανση και  τα μαγαζιά με ήδη διατροφής.

Επιπλέον, μαθαίνουμε από έρευνες πως μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού των Ευρωπαίων πάσχουν από εποχική συναισθηματική διαταραχή δεν μπορούν να αντισταθούν στα γλυκά.

Συχνά λιγουρευόμαστε γλυκά και προκειμένου να περάσει ο χειμώνας και να μην μας αφήσει με πολλά κιλά λόγω γλυκών καλό είναι βάλετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φαινυλανίνη, τρυπτοφάνη, καθώς επίσης και τρόφιμα που ενισχύουν την έκκριση σερετονίνης και ντοπαμίνης όπως: κοτόπουλο, ψάρι, μπανάνα αμύγδαλα, αβοκάντο, φιστίκια.

Σχετικές δημοσιεύσεις