Γαυράκι στο φούρνο με ντοματούλα.

Η συνταγή είναι του κυρίου Κώστα Αλιμπέρτη από την Κωμιακή της Νάξου.
Γαυράκι στο φούρνο με ντοματούλα.


Ένα κιλό γαυράκι
Ένα κουτάκι κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι ή 3 φρέσκιες ντοματούλες πολύ γινωμένες κόκκινες.
Ένα ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ένα φλιτζάνι λαδάκι.
Αλάτι, πιπέρι.

 

Καθαρίζουμε και πλένουμε το γαυράκι από τα κεφάλια και τα εντόσθια και το πλένουμε, το βάζουμε όμορφα με τη σειρά το ένα πλάι στο άλλο σε ένα ταψάκι. Απατοπιπερόνουμε και ρίχνουμε το λαδάκι.

Σκεπάζουμε όμορφα με τη ντοματούλα και στολίσουμε με το μαϊντανό. Κουνάμε το ταψί να απλώσει η ντοματούλα και το λαδάκι σε όλη την επιφάνεια και το βάζουμε στο φούρνο.
Μία ωρίτσα χωρίς να το ανακατεύουμε και χωρίς να το δοκιμάζουμε στο φούρνο και  αφού ξεκουραστούν  τα γαυράκια θα γίνουν ένα υπέροχο φαγητό κε υπέροχη γεύση. Καλή σας όρεξη.

Σχετικές δημοσιεύσεις