ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ Ηθοποιός Αποκλειστική Συνέντευξη με το Βασίλη Ντάσιο

Λατρεμένε μου γείτονα, κύριε Πορτοκάλη τι έχετε να μας πείτε για τον «Αστερισμό της Παρθένου ;
»Βασίλη μου τι μου θύμισες τώρα με τον αστερισμό της Παρθένου…!Όχι βέβαια ζωδιακά.Όχι. Μόλις είχα τελειώσει τη Δραματική Σχολή κι έπαιζα στο θέατρο. Με είδε ο Δαλιανίδης, του άρεσα κι έτσι πήρα τον πρώτο κινηματογραφικό ρόλο. Γνώρισα αυτό το πανέμορφο πλάσμα, τη Ζωή Λάσκαρη και τη γοητεία του κινηματογράφου. Δυστυχώς ο κινηματογράφος ήταν στο τέλος του και δεν πρόλαβα να κάνω πολλά πράγματα.

Έκανες όμως πολύ τηλεόραση.

Ακριβώς. Ο κινηματογράφος τελείωνε αλλά άρχιζε η τηλεόραση. Μπήκα αμέσως στην TV με δύο σήριαλ. Το ένα ήταν «Τ ’αγρίμια» του Μήτσου Λυγίζου και το «Εκείνες κι εγώ» του Πρετεντέρη  με το Λάμπρο Κωνσταντάρα. Εκείνες τις εποχές τα πράγματα ήταν διαφορετικά στην τηλεόραση και το θέατρο.

Με πρόλαβες. Ότι θα σε ρώταγα για το θέατρο.

Γίνονταν σπουδαίες παραστάσεις με σπουδαία έργα, σπουδαίους ηθοποιούς και οι αξίες αναγνωρίζονταν. Εγώ είμαι από τους τυχερούς που πρόλαβαν κι έπαιξαν με σπουδαίους πρωταγωνιστές.Σε έχω δει στις περισσότερες παραστάσεις.

Πες μου ονόματα.

Αναφέρω ενδεικτικά. Κωνσταντάρας, Κωνσταντίνου, Καρράς , Κοντού, Μουστάκας, Φυσσούν, και μετά Αναλυτή, Ρηγόπουλος στο θίασο στον οποίο έμεινα 10 χρόνια! Έπαιξα σημαντικούς ρόλους δίπλα τους με επιτυχίαΘυμάμαι σε  ένα έργο «Η καρυδόπιτα» είχα φτιάξει μια τεράστια καρυδόπιτα και είχα έρθει στα καμαρίνια  και μου είπε η μεγάλη Αναλυτή «Αχ Βασίλη μου , εμείς τα κριαράκια είμαστε άλλο πράγμα..»

Τέρμα οι συγκινήσεις, προχωράμε.

Δεν μπορώ να μην αναφέρω το ρόλο  στην « Η Δικιά μας» πάλι με την Αναλυτή και το Ρηγόπουλο , όλων η επιτυχία ήταν τόσο σημαντική που εύχομαι σε κάθε  συνάδελφο να τη ζήσει.

Σε θυμάμαι με ένα καυτό σορτσάκι σαν Κίγκι. Τι επιτυχία θυμάμαι και κράτησε… πόσες σαιζόν. Νομίζω το έπαιξαν πάλι αυτό το έργο αλλά με άλλο τίτλο.
Άλλο;Παράλληλα όμως με το θέατρο και την τηλεόραση έκανα ραδιόφωνο και μεταγλωττίσεις  με κορυφαίο ρόλο τον «REX» . Στο ραδιόφωνο είχα κάποια εποχή και δικές μου εκπομπές με την ιστορία του Εθνικού Θεάτρου κλπ.

Με τόσα που έκανες (πότε προλάβαινες; Τέλος πάντων) θα είχες και κάποιες «κακίες» Μη μου πεις όχι!

Επειδή με ρώτησες για κακίες πρέπει να σου πω ότι έζησα κι εγώ όπως και όλοι οι συνάδελφοι τις ανάλογες κακίες ή τους ανάλογους ανταγωνισμούς. Δεν θα μείνω όμως στην κακία γιατί είναι μεγάλη φθορά.

Τέρμα οι κακίες! Διαφήμιση;

Το κεφάλαιο διαφήμιση μπήκε νωρίς στη ζωή μου. Ήμουν στη Δραματική Σχολή του Κατσέλη όπου με διάλεξαν οι Γερμανοί να κάνουν διαφήμιση της Palette. Η διαφήμιση αυτή έβγαινε πριν από τον «Άγνωστο πόλεμο» του Φώσκολου. Θα τη θυμούνται έλεγα , οι λοχαγοί σαν εμένα (γελάει) . Έπειτα έκανα για τη Heineken  και για ένα αυτοκίνητο το  Honda.

Τώρα θα έκανες;

Αν είναι κάποια σοβαρή πρόταση είμαι ανοικτός.

Πως είναι η ζωή σου εκτός θεάτρου; Γιατί ξέρω , είναι επιλογή σου να μην παίζεις.

Λοιπόν. Τώρα κοιμάμαι τα μεσημέρια απαραίτητα. Κάποτε έκανα χορό για 10 χρόνια  και γυμναστήριο, μετά σταμάτησα και κάνω μόνο κολύμπι , ποδήλατο και πολύ περπάτημα.

Ξέρω ότι έχεις στο σπίτι παρέα.

Έχω πάντοτε σκυλιά και γατιά τα οποία λατρεύω από μικρό παιδί.

Γι’ αυτό μένεις σε μονοκατοικία;

Γι’ αυτό. Λατρεύω επίσης και τα λουλούδια, ασχολούμαι πολύ με τον κήπο μου.

Από… ρόδα πως πάμε εκτός του ποδηλάτου; Μηχανή;

Όχι πάντα αυτοκίνητο και μου αρέσει να ταξιδεύω με αυτό. Έχω κάνει όλη την Ευρώπη με το αυτοκίνητο.Εγώ μόνο την Ιταλία από Νάπολη μέχρι τη λίμνη του ΚΟΜΟ  και ούτε ξαναθέλω.

Φοβάσαι;Οι Ιταλοί παιδί μου είναι χειρότεροι από εμάς. Τελείως τρελοί! Γιώργο εγώ ρωτάω όμως, όχι εσύ … Έχεις παρέες;

Είμαι εύκολος στις παρέες αλλά έχω απόλυτη ανάγκη και τη μοναξιά μου.

Βγαίνεις;

Μου αρέσει πολύ ο κινηματογράφος, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Έχεις χόμπυ;

Χόμπυ μου είναι η δουλειά μου και όπως λέει κάποιος  «Τι ωραίο που είναι να κάνεις το χόμπυ σου και να πληρώνεσαι κιόλας!»

Δεν εμφανίζεσαι πουθενά. Γιατί;

Αυτό τον καιρό από επιλογή μου δεν εμφανίζομαι πουθενά. Θέλω να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα να δω που πάει αυτή η δουλειά τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Είμαι πάντα ανοικτός όπως σου είπα και πιο πριν στις καλές προτάσεις και μόνο σ’ αυτές.

Σε ξέρω πάρα πολλά χρόνια και πάντα ήσουν άψογος κι αξιοπρεπής τόσο στη δουλειά σου όσο και στις φιλίες σου.

Σ’ ευχαριστώ. Προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια  να είμαι και σε αξιοπρεπείς δουλειές κι αυτό μου βγήκε σε καλό. Ξέρεις , στον απολογισμό που κάνεις κάποια μέρα πρέπει να είσαι εντάξει  με τη συνείδησή σου κι ας μην έχεις βγάλει πολλά λεφτά… δεν πειράζει.

Γιώργο Κωνσταντή ένα μεγάλο ευχαριστώ εγώ και οι “wres” για το χρόνο που μας αφιέρωσες.

Εγώ ευχαριστώ για τη συνέντευξη κι εύχομαι να παραμείνουμε για πάντα φίλοι. Να ξέρεις ότι είσαι από τους λίγους ανθρώπους που εκτιμώ τόσο. Και πάλι σ’ ευχαριστώ! Φιλιά!

Σχετικές δημοσιεύσεις