Αφράτη τούρτα παγωτό μπανάνα με τραγανή σοκολατένια βάση

Από τον Μάστερ σέφ Γιώργο Λέκκα.
Μερίδες 12
Χρ.πρ 30

υλικά
για την βάση
15 πουράκια με σοκολάτα
70 γραμμ κόν φλέιξ σοκολάτας
1 κ.γλκ μέλι
70 γραμμ σοκολάτα κουβερτούρα
Για το παγωτό
400 γρ. μπανάνες
1 κ.σ χυμό λεμόνι
250 γρ. γάλα φρέσκο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Για την γαρνιτούρα
200 γραμμ κουβερτούρα λιωμένη
100 γραμμ φιστίκι αιγίνης
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση
Για την βάση
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. Σε μικρή λεκάνη θρυμματίζουμε τα πουράκια με το χέρι, ρίχνουμε τα κον φλέιξ. αδειάζουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε και στρώνουμε στην φόρμα δαχτυλίδι 28 εκ. Παγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη.

Για το παγωτό
Πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με το χυμό λεμόνι πολύ καλά, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή για να φτιάξετε το παγωτό, το τοποθετούμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. το χτυπάμε ανά μισή ώρα με ένα σύρμα για 5-6 φορές. Αυτό μας βοηθάει να γίνει αφράτο και να μην κάνει κρύσταλλα μέσα στο παγωτό. Το διατηρούμε στην κατάψυξη.

Σε αυτή την συνταγή θα το χτυπήσουμε 2 φορές ανά μισή ώρα (δεν θέλουμε να πήξει πολύ). Το αδειάζουμε μέσα στην φόρμα που έχουμε την παγωμένη βάση από πουράκια. το αφήνουμε στην κατάψυξη για πολλές ώρες ώστε να σφίξει. Το ξεφορμάρουμε, το περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα. πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι και φέτες μπανάνας. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Αν έχουμε γενέθλια βάζουμε κεράκια.

Σχετικές δημοσιεύσεις