Κεφτεδάκια γαλοπούλα με σάλτσα ντομάτα

Από τον Μάστερ σέφ Γιώργο Λέκκα
Μερίδες 4
Χρ. 30
Χρ ψης 1 ώρα

Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
450 γραμμ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
450 γραμμ άπαχο γαλοπούλα κιμά
1 / 4 φλιτζάνι τσαγ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 / 4 φλιτζάνι τσαγ ψιλοκομμένο σέλινο
1 αυγό
1 / 4 φλιτζάνι τσαγ γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
3 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 / 3 φλιτζάνι τσαγ ψίχουλα ψωμί ολικής αλέσεως

Σάλτσα Ντομάτα
1 ½ φλ.τσαγ ντομάτα κον κασέ
1 ½ φλ.τσαγ χυμό ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 / 4 φλιτζάνι τσαγ φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
τριμμένη παρμεζάνα
πρέζα ζάχαρη

εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αυγό. Προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού, το κρεμμύδι, το γάλα. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ, το σέλινο, το κιμά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε να συνδυαστούν καλά. αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.

Πλάθουμε τους κεφτέδες κεφτέδες ίδιο μέγεθος. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c  για 15 έως 20 λεπτά. μέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες και δεν θα είναι ροζ στο εσωτερικό τους.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ντοματάκι και το χυμό τομάτας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 με 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρώς.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κεφτεδάκια. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και παρμεζάνα. Σερβίρουμε με ζυμαρικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις