Nόστιμη… κρέπα με Γραβιέρα της Ε.Α.Σ. Νάξου!

Γράφει η Μαρία Κ. Αλιμπέρτη
Η κρέπα-γλυκιά ή αλμυρή-είναι μια γευστική εκδοχή, για ένα πλήρες γεύμα, πολύ δημοφιλείς στην Γαλλία, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η καταγωγή της έλκεται από την Βρετάνη, όπου παραδοσιακά φτιάχνεται τη 2η μέρα του Φεβρουαρίου τη γιορτή της Παρθένου Μαρίας. Όμως, ανάλογα, παρασκευάσματα είναι οι ισπανικές τορτίγιες, τα ινδικά πιττάκια ντόσα και τα αφρικάνικα ιντζέρα.

Σήμερα μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε μόνοι μας κρέπες, να τις γεμίσουμε με νόστιμο παραδοσιακό Τυρί Π.Ο.Π., Γραβιέρα Νάξου της Ε.Α.Σ. Νάξου, από 100% Αγελαδινό γάλα. Ένα τυρί που λιώνει ευχάριστα μέσα στην κρέπα και τρελάνει τον ουρανίσκο με τη χαρακτηριστική και πλούσια γεύση του.

Συνταγή:O  Κοσκινίζουμε 100 γρ. μαλακό αλευράκι και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη λεκάνη.

Προσθέτουμε σταδιακά 250 γρ. γαλατάκι φρέσκο, μια πρέζα αλατάκι, λίγη ζαχαρίτσα (25 γρ.) 25 γρ. λαδάκι, 1.5 αβγουλάκι και 15 γρ. βουτυράκι αγελάδας.

Ανακατεύουμε τα υλικά καλά με το σύρμα μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μίγμα.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και το ζεσταίνουμε καλά.

Το αλείφουμε με λίγο βουτυράκι και με μια βαθιά κουτάλα απλώνουμε το μίγμα μας λίγο, λίγο

Με μια λεπτή σπάτουλα ξεκολλάμε σιγά – σιγά την κρέπα, τη γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά με προσοχή για να μη σπάσει, έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.

Τη γεμίζουμε με τριμμένη Γραβιέρα Νάξου, αν θέλουμε βάζουμε μανιτάρια ή μια φέτα ζαμπόν, τη διπλώνουμε στα δύο ή την τυλίγουμε ρολάκι, λίγη τριμένη Γραβιέρα από πάνω και τη σερβίρουμε.

Ωραίο κέρασμα με ρακί για παρέα μου ξέρει να απολαμβάνει γευστικό φαγητό.

Σχετικές δημοσιεύσεις