Στην καθημερινή μας διατροφή προσλαμβάνουμε λίπη ή υδατάνθρακες, έχοντας γνώση τις περισσότερες φορές. Φυσικά η γεύση μας παρασύρει.
Το θέμα είναι για πόσα λίπη η υδατάνθρακες μιλάμε και μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτά ή έστω με το ένα από τα δύο;
Αν δεν συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας καθόλου λιπαρά, ή ελάχιστα από αυτά, τότε ο οργανισμός ζητά περισσότερους υδατάνθρακες και διεγείρει την ινσουλίνη η οποία ,ε τη σειρά της αποθηκεύει λίπος.
Αν πάλι κρατήσουμε τα λιπαρά και βγάλουμε από την διατροφή μας τους υδατάνθρακες, τότε ο οργανισμός μοιάζει κουρασμένος και αρχίζουν εντερικές διαταραχές.
Η λύση βρίσκεται, φυσικά, στην μέση. Κρατάμε τους υδατάνθρακες , τους περιορίζουμε, η κάνουμε χρήση σκευασμάτων ολικής άλεσης.
Και από την άλλη επιλέγουμε άφοβα, τροφές (γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά, άπαχα κρέατα , κλπ).