Μακαρονάδα με γαρίδες και ανθότυρο

Από τον Μάστερ σέφ Γιώργο Λέκκα
Μερίδες 5
Χρ.πρ 10
Χρ.βρασ 30

υλικά
2 μεγάλα κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ Ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
250 γραμμ ντοματάκια ώριμα
200 γραμμ φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1 κ.γλκ ζάχαρη
1 πακέτο linguini
500 γραμμ μεγάλες γαρίδες
200 γραμμ ανθότυρο
1/2 φλ.τσαγ κρασί λευκό

Διαδικασία παρασκευής
ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 3 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.
προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο.
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τα ντοματάκια κομμένα στη μέση.
Προσθέτουμε 1 κ.γλκ ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ,κρασί.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση.
Βράζουμε τις γαρίδες 4 και της προσθέτουμε στην σάλτσα
Βράζουμε τα linguini ( al dente) .τα σουρώνουμε.
Προσθέτουμε τα linguini στη σάλτσα, το ανθότυρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με πάπρικα.

Σχετικές δημοσιεύσεις