Μαλάλα: Θέλω να γίνω πρωθυπουργός του Πακιστάν

Η Πακιστανή έφηβη Μαλάλα Γιουσαφζάι δήλωσε σε συνέντευξη στη δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ, ότι θα ήθελε να γίνει πρωθυπουργός στη χώρα της, για να την «σώσει», ενώ τόνισε ότι θα ήταν «μεγάλη τιμή» γι” αυτήν να βραβευθεί με το Νόμπελ Ειρήνης.
 
Όταν ρωτήθηκε για τα όνειρα που έχει για το μέλλον της, να γίνει γιατρός ή να ασχοληθεί με την πολιτική, και αν θα ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, η Μαλάλα είπε ότι θέλει να βοηθήσει την πατρίδα της.
«Θέλω να γίνω πρωθυπουργός του Πακιστάν» δήλωσε. «Πιστεύω ότι είναι πράγματι καλό, γιατί η πολιτική θα μου επιτρέψει να σώσω ολόκληρη τη χώρα μου. Θα μπορώ να αφιερώσω μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού στην εκπαίδευση, όπως και να επικεντρωθώ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής» τόνισε.
Στις 9 Οκτωβρίου του 2012 η Μαλάλα είχε τραυματιστεί βαριά από μια σφαίρα στο κεφάλι. Οι Ταλιμπάν ήθελαν έτσι να την εκδικηθούν, γιατί μιλούσε άσχημα γι” αυτούς και γιατί διεκδικούσε το δικαίωμα τα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο.
Διακομίσθηκε στη Βρετανία, όπου χειρουργήθηκε και όπου διαμένει και πηγαίνει σχολείο. Έγινε παγκόσμια πρέσβειρα για τα δικαιώματα των παιδιών.
Η 16χρονη Μαλάλα έγραψε την αυτοβιογραφία της, μίλησε από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών και δημιούργησε το Ίδρυμα Μαλάλα.
Την Πέμπτη τιμήθηκε με το βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θεωρείται φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης.
«Αν κερδίσω το Νόμπελ Ειρήνης, πιστεύω ότι θα ήταν μια μεγάλη τιμή, μεγαλύτερη απ” ότι αξίζω. Το Νόμπελ Ειρήνης θα με βοηθούσε να αρχίσω αυτή την εκστρατεία υπέρ της εκπαίδευσης των κοριτσιών» δήλωσε.
 Opinion Post 

Σχετικές δημοσιεύσεις