Φτιάξτε μόνη σας τη δική σας μάσκα αναζωογόνησης μαλλιών!

Φτιάξτε μόνη σας τη δική σας μάσκα αναζωογόνησης μαλλιών!

 

 

 

Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για να αποκτήσετε κάποια προϊόντα περιποίησης μαλλιών, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ανά πάσα στιγμή τη δική σας μάσκα μαλλιών στο σπίτι.

•  Ενυδατική μάσκα μαλλιών για ξηρά ταλαιπωρημένα μαλλιά
Θα χρειαστείτε:
Δύο κουταλιές αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο
Μια κουταλιά μέλι
Έναν κρόκο αβγού
Προετοιμασία & Εφαρμογή:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά ώστε να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα (για καλύτερο ομοιογενές μίγμα κάντε το με το μούλτι, και αφήστε το να ξεκουραστεί). Σε στεγνά μαλλιά απλώστε τη μάσκα και τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια διαφανή μεμβράνη. Αφήστε το για τρία τέταρτα και λούστε τα μαλλιά σας με ένα απαλό σαμπουάν. Τυλίχτε τα με πετσέτα για ένα τέταρτο περίπου και μετά χτενιστείτε.
•  Θρεπτική μάσκα μαλλιών για αδύναμα μαλλιά
Θα χρειαστείτε:
Μια μπανάνα
Δυο κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο γάλα φρέσκο
Χυμό μισού λεμονιού
Προετοιμασία & Εφαρμογή:
Βάλτε τα υλικά στο μούλτι ώστε να δημιουργηθεί ένα μίγμα σαν πουρές, αφήστε το λίγο να ξεκουραστεί. Απλώστε την μάσκα στα μαλλιά σας, τυλίξτε τα με μια πετσέτα την οποία θα έχετε μουσκέψει σε πολύ ζεστό νερό και θα την έχετε στραγγίσει καλά. Με αυτόν τον τρόπο η μάσκα θα ενεργήσει πολύ πιο γρήγορα. Ξεπλύντε τα μαλλιά σας μετά από περίπου μισή ή μία ώρα με ένα απαλό σαμπουάν. Τυλίχτε τα με πετσέτα για ένα τέταρτο περίπου και μετά χτενιστείτε.

  • Αν θέλετε να έχετε πλούσια, υγιή, λαμπερά μαλλιά τρώτε άφθονο ψάρι, αυγά, άπαχο κρέας, φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ρύζι, γάλα, συκώτι, όσπρια.

Σχετικές δημοσιεύσεις