Μοσχοβολιστοί λουκουμάδες Ναυπλιώτικοι

Από τον Μάστερ σέφ Γιώργο Λέκκα
(αν η ζύμη σας βγει πολύ σφιχτή αραιώστε την με λίγο νεράκι, αν βγει αραιή ρίχνετε λίγο αλεύρι…)

Η τέλειοι λουκουμάδες που έχετε φάει. Συνδυάζονται και με παγωτό.
Συνταγή που μοσχοβολάει ολόκληρο η γειτονιά και το οικοδομικό τετράγωνο. Φτιάξτε τους και θα με θυμάστε. Απλά είναι υπέροχη.

υλικά
1 1/2 κούπα γιαούρτι
2 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 ½ κ.γλκ μαστίχα
5 κ.σ κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γλκ ξύδι
2 κ.σούπας ζάχαρη
1 κ.σ Ξύσμα από λεμόνι
Νερό χλιαρό για να κάνουμε χυλό.
Για το γαρνίρισμα
Μέλι
Καβουρδισμένο σουσάμι
Καρύδια χοντροκομμένα
κανέλλα

εκτέλεση
Σε μία λεκάνη Αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη μαστίχα, τη ζάχαρη, το ξύδι, το ξύσμα λεμόνι, το αλάτι. προσθέτουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε εναλλάξ λίγο νερό και το κονιάκ .

Ανακατεύουμε με το σύρμα. Το μίγμα να είναι ελαστικό και πιο σφιχτό από την ζύμη της τηγανίτας. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα, τυλίγουμε με μια κουβέρτα  και αφήνουμε για 1 ώρα + 30 λεπτά περίπου να φουσκώσει. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βαθιά ρίχνουμε μισό ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο. Αφήνουμε να κάψει το λάδι και με ένα κουτάλι κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι.

Και το κουτάλι το βάζουμε σε ένα ποτήρι με νερό. Για να μπορούμε να τους κόβουμε εύκολα και να μην κολάνε στο κουτάλι. Προσοχή το λάδι να μην είναι υπερβολικά καυτό, χαμηλώστε λίγο το μάτι ή την φωτιά γιατί ,λόγω του γιαουρτιού, οι λουκουμάδες, θα μαυρίσουν απ’έξω και θα μείνουν ωμοί στο εσωτερικό. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με μέλι, καβουρδισμένο σουσάμι, χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα.

Σχετικές δημοσιεύσεις