Νίκησε τον καρκίνο και τρέχει Μαραθώνιο

Αφού ξεπέρασε τη μάχη με τον καρκίνο, η 14χρονη Τζωρτζίνα Ξένου είναι ενθουσιασμένη που έτρεξε στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο, δίνοντας μάθημα ζωής.
Στα 14 της χρόνια, και αφού βγήκε νικήτρια από την αναμέτρησή της με την επάρατη νόσο, η Τζωρτζίνα Ξένου έτρεξε στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στέλνοντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα.

Η Τζωρτζίνα Ξένου είναι μία πρωταθλήτρια της ζωής και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. “Ένα από τα όνειρά μου ήταν να τρέξω ολόκληρη τη διαδρομή των 42 χλμ. του Κλασικού Μαραθωνίου. Δυστυχώς, οι γιατροί μου το απαγόρεψαν κι έτσι θα κάνω αυτό που μπορώ. Θα τρέξω στα 5 χλμ.”, θα σημειώσει λίγες ώρες προτού συμμετάσχει στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η περιπέτειά της με τον καρκίνο, όπως αναφέρει το “Έθνος”, ξεκίνησε στα τέλη του 2008, όταν είχε ήδη στο ενεργητικό της πολλές χρυσές διακρίσεις και μετάλλια σε πανελλήνια, βαλκανικά και παγκόσμια τουρνουά καράτε.

Σε ηλικία μόλις 11,5 ετών αναγκάστηκε να υποβληθεί σε πολύ επίπονες εξετάσεις, χειρουργεία, χημειοθεραπείες και πολύμηνη νοσηλεία. “Ο αθλητισμός μέτρησε πολύ στην ψυχολογία μου. Είχα συνηθίσει να αγωνίζομαι. Για μένα κι αυτό ήταν ένας αγώνας”, σημειώνει η 14χρονη.

“Η Τζωρτζίνα είναι γεννημένη νικήτρια. Όταν έρχεται η ώρα του αγώνα μεταμορφώνεται, ζητά την επιτυχία και την κατακτά”, σημειώνει στο “Έθνος” η μητέρα της Μαρίζα, δασκάλα καράτε.

Η είδηση της αρρώστιας ήταν ένα ισχυρό σοκ για τους γονείς της, πολύ περισσότερο επειδή η διάγνωση προέκυψε μετά την επιμονή της μητέρας της, καθώς οι γιατροί τούς έλεγαν πως οι πόνοι που ένιωθε η μικρή στην κοιλιά δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Η Τζωρτζίνα δεν ήξερε ακριβώς τι είχε. Λέμφωμα της είχαν πει οι δικοί της. Ούτε όταν άρχισαν να της πέφτουν τα μαλλιά υποψιάστηκε. Αλλωστε, ήταν μόλις 11 χρόνων. Έμαθε όλη την αλήθεια μετά τις χημειοθεραπείες και λίγο πριν ξαναπάει σχολείο.

Οι ογκολόγοι είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει ξανά πρωταθλητισμό, επειδή η καρδιά της δεν θα άντεχε. Εκείνη όμως επέμενε.

“Κάναμε εξονυχιστικούς ελέγχους σε παιδοκαρδιολόγους και καταλήξαμε πως μπορεί να συνεχίσει, εφόσον ο αθλητισμός της δίνει ζωή”, λένε οι γονείς της.

Οι διακρίσεις επέστρεψαν μαζί με τα μαλλιά της. Τα τελευταία 2,5 χρόνια παρακολουθείται κάθε τρίμηνο. “Κάποτε έχανα το λεωφορείο και νόμιζα πως έγινε κάτι σοβαρό. Σήμερα θα πω, υγεία πάνω από όλα”, επισημαίνει η Τζωρτζίνα.

Σχετικές δημοσιεύσεις