Πέννες στο φούρνο με σπανάκι (με χαμηλά λιπαρά)

Από τον Μάστερ σέφ Γιώργο Λέκκα
Φαγητό με χαμηλά λιπαρά. εκμεταλλεύεται το Cheddar και έχει ισορροπημένη κρεμώδης υφή.

χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά το τυρί cottage και ένα στρώμα σπανάκι στη

μέση που απογειώνει το φαγητό. τα ζυμαρικά Ολικής αλέσεως προσθέτουν ισχυρή γεύση
και επιπλέον φυτικές ίνες.
4 μερίδες
Χρ.πρ 25
χρόνος ψησίματος:  25 λεπτά

υλικά
3 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι το αφήνουμε να αποψυχθεί
1 3 / 4 φλιτζάνι τσαγ γάλα χαμηλό σε λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 φλυτζάνια τσαγ ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ
1 φλιτζάνι τσαγ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 / 4 κουταλάκι γλκ αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζάνια τσαγ ολικής αλέσεως μακαρόνια πέννες

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Τριμμένη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, την πάπρικα.
Ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε το σπανάκι σε σουρωτήρι και το
πατάμε να φύγουν τα υγρά.σε μια κατσαρόλα  Προσθέτουμε το 1 1 / 2 φλιτζάνι γάλα και
το έχουμε σε μέτρια φωτιά.  Χτυπήστε το υπόλοιπο 1 / 4 φλιτζάνι γάλα, το αλεύρι σε
ένα μικρό μπολ για να ομογενοποιηθούν. Το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε
με σύρμα συνέχεια μέχρι να βράσει η σάλτσα και να πυκνώνει, 2 έως 3 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το Cheddar. ανακατεύουμε μέχρι
να λιώσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε το τυρί cottage, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το
πιπέρι. Ανακατεύουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε νερό. όταν βράσει Προσθέτουμε τα ζυμαρικά τα
αφήνουμε να βράσουν 4 λεπτά. Στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και
προσθέτουμε την σάλτσα τυριών. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μισό μείγμα ζυμαρικών
σε ταψί 23 εκατοστά βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά.  Ρίχνουμε το σπανάκι
να πάει σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το
μίγμα τριμμένης φρυγανιά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 c, και ψήνουμε για 25
έως 30 λεπτά.

Σχετικές δημοσιεύσεις