Προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας 2011

Η Καλλιστώ διοργανώνει για πέμπτη χρονιά προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας και μας καλεί να συμμετάσχουμε ενεργά και αυτή την καλοκαιρινή περίοδο!

Για το καλοκαίρι του 2011, θα υλοποιηθούν τρία διαφορετικά προγράμματα που θα αφορούν σε τρεις διαφορετικές περιοχές: Θεσσαλονίκη (περιαστικό δάσος Σέιχ Σου), Καστοριά (Ορεινός όγκος Γράμμου) και Γρεβενά (Βάλια Κάλντα), ενώ παράλληλα τα προγράμματά εμπλουτίζονται και με νέες δράσεις.

Πέρα από την επόπτευση των περιοχών αυτών και την πρόληψη από τις πυρκαγιές, τα προγράμματα θα εστιάσουν και σε άλλες δράσεις, όπως είναι η καταγραφή και ο καθαρισμός μονοπατιών, η ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με ζητήματα προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων αλλά και σε δράσεις που αφορούν στην προστασία και διατήρηση της καφέ αρκούδας.

Ημερομηνίες:

Καστοριά 31 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου 2011, με πιθανότητα επέκτασης του προγράμματος και για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Γρεβενά, 31 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής μπορούμε να επικοινωνήσουμε με την κ. Έφη Γελαστοπούλου στο 2310 252530, στο φαξ 2310 272190 και στο email: gelasto@callisto.gr , ή να επισκεφτούμε τα γραφεία στη Μητροπόλεως 123 στον 3ο όροφο.

Πηγή/Φώτος: www.callisto.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις