Λαχταριστό Ρολό φούρνου με γλυκιά επικάλυψη

Από τον Μάστερ σέφ Γιώργο Λέκκα
Μερίδες : 8
Χρ.πρ : 15 λεπτά
Χρ.ψης : 45 λεπτά

υλικά
1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
500 γραμμ χοιρινό κιμά
1 / 2 φλιτζάνι.τσαγ κέτσαπ
1 / 3 φλιτζάνι.τσαγ χυμό ντομάτας
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
2 αυγά, χτυπημένα
3 / 4 φλιτζάνι τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
1 / 4 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
Για να περιχύσουμε το ρολό  
1 / 2 φλιτζάνι κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
4 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά, το 1 / 2 φλιτζάνι κέτσαπ, χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, τα αυγά, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι και   τα 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα.

Ζυμώνουμε πολύ καλά. Ώστε να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Απλώνουμε την ζύμη σε μια μακρόστενη φόρμα. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το 1 / 2 φλιτζάνι κέτσαπ, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα και την μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν.

Μετά τα 15 πρώτα λεπτά ψησίματος. απλώνουμε το μείγμα πάνω από το ρολό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς C. για 35-45 λεπτά, έως ότου δεν είναι ροζ.  Στραγγίζουμε το λίπος.  Το αφήνουμε για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Ταιριάζει πολύ για συνοδευτικό, σαλάτα με πράσινα λαχανικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις