Ο μοναδικός Ρόμπιν Γουίλιαμς της Μαρίας Κ. Αλιμπέρτη

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της τέχνης του!!!
 
Ρόμπιν Γουίλιαμς  2051-2014
 
Ήταν αθυρόστομος και χειμαρρώδης, δεν φοβόταν να τσαλακωθεί. 
Υπέροχος, ξεκαρδιστικός κωμικός  που στο βλέμμα του, στην έκφρασή του είχε κάτι αξιολάτρευτο ότι ρόλο και αν έπαιζε.  Βαθιά δραματικός ηθοποιός αξιώσεων. 
 
Ίσως η πιο δραματική του ταινία το «Θα σε δω στον Παράδεισο», μοναδική εικόνα, σκηνοθεσία, ηθοποιία, πόνος, συναισθήματα… Λίγοι την ξέρουν δεν ήταν εμπορική ταινία και οι αξία της για πολλά- πολλά Οσκαρ. Να την δείτε σε σκοτεινό δωμάτιο με ησυχία. Θα εξτασιαστείτε. Ζήστε το, αξίζει.
 
Οι πρωτότυπες ταινίες του άφησαν εποχή : 
Τζουματζι, Θα σε δω στον Παράδεισο, ’Ο άνθρωπος των δύο αιώνων, Γιάκομπ ο ψεύτης, Ποπάι, και Πίτερ Παν, και κυρία Νιάουιφαϊρ, και Τζον Κίτινγκ στον Κύκλο των χαμένων ποιητών, και ψυχίατρος Μαγκουάιρ, και τζίνι, και μπαμπάς και γιατρός – κλόουν, και πλούσιος γκέι οικογενειάρχης, και τρελός εφευρέτης, και ρομπότ. 
Άλλαξε τόσους ρόλους……
Ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές του, έβρισκε τον τρόπο να σε κάνει να γελάσεις. Είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για τους δαίμονές και τις ανησυχίες του, να παραδεχτεί ότι έκανε πράγματα για τα οποία ντρέπεται, να ρίξει φως στη σκοτεινή πλευρά της διάσημης μορφής του.
Από το πλήθος αξιομνημόνευτων εκφράσεων του για την τέχνη και τη ζωή, ας κρατήσουμε ένα «χαζό» αστείο, για να τον θυμόμαστε με το αφοπλιστικό του χαμόγελο, όπως θα ήθελε και ο ίδιος: 
«Μας διέρρηξαν τις προάλλες. Πρέπει να ήταν γκέι  μπήκαν σπίτι και άλλαξαν θέση στα έπιπλα».
Από εκεί ψηλά που βρίσκεται μας κλείνει το μάτι…
 

Σχετικές δημοσιεύσεις