Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που … μας ανέθρεψαν! 23 & 30 Δεκεμβρίου 2011

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, μας έχουν επηρεάσει όλους και ακόμα περισσότερο την ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων, οι οποίοι είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά.

Είδαν δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος και εντεινόμενη βία με αποτέλεσμα την – σε πολλές περιπτώσεις –  πλήρη αίσθηση μοναξιάς και αδυναμίας.

Στη συγκυρία αυτή, η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, αισθάνεται οτι η κοινωνία, με όλες τις δομές της, πρέπει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους αυτούς. Είναι τώρα κάτι περισσότερο από αναγκαίο να στρέψουμε το βλέμμα και το ενδιαφέρον μας στους ηλικιωμένους γονείς, συγγενείς και συμπολίτες μας για να ενισχύσουμε την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά τους και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά τους.

Ενόψει των Χριστουγέννων, η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ακόμη δράση με σκοπό να νιώσουν οι ηλικιωμένοι πως η κοινωνία στέκεται δίπλα τους. Ξεκινάμε πιλοτικά ένα  Επισιτιστικό Πρόγραμμα (διανομή προϊόντων) με το μήνυμα :

«Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που … μας ανέθρεψαν!»
στις περιοχές Ελευσίνας, Μεγάρων, Αγίας Μαρίνας και Κορωπίου, με τη φιλοδοξία η δράση αυτή να συνεχιστεί και μετά την εορταστική περίοδο και σε άλλες περιοχές.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, με συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τα ΚΑΠΗ των αντίστοιχων Δήμων.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης πραγματοποιείται με την ουσιαστική συνδρομή των εταιριών:
Coca – Cola Τρία Έψιλον, GREEKPOL, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Super market, Ζυμαρικά Μέλισσα – Κίκιζας, KONBA A.E.B.E. – Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου, Ξενοδοχείο ΜΙΝΩΑ και café – bar restaurant Malibu. Εταιρείες που αποδεικνύουν την υψηλή αίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης.

Συγκινητική είναι και η ανταπόκριση των πολιτών στην ανοιχτή πρόσκληση προσφοράς που απευθύναμε. Καθημερινά, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, προσφέρουν ό,τι μπορούν (ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, κονσέρβες, γάλα) από το υστέρημά τους για την ενδυνάμωση του προγράμματος.  

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 23 & 30 Δεκεμβρίου 2011, με το προσωπικό της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, εθελοντές, αλλά και με τη συνδρομή των κοινωνικών λειτουργών των Δήμων & των ΚΑΠΗ στους οποίους απευθυνόμαστε.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 ή στο 210 6990885.
Σας χρειαζόμαστε όλους!

•    Οι ηλικιωμένοι που εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα με το «κόκκινο κουμπί» σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται στους 872.

•    Η λίστα αναμονής των ηλικιωμένων που χρήζουν των υπηρεσιών του «κόκκινου κουμπιού» αριθμεί πάνω από 3.500 άτομα.

•    Οι εθελοντές γείτονες ανέρχονται στους 800, εκ των οποίων 400 είναι ταυτοποιημένοι με ηλικιωμένους, ενώ 350 είναι σε αναμονή ταυτοποίησης.

•    Από την έναρξη λειτουργίας (Απρίλιος 2011) του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων έχουν δημοσιοποιηθεί  34 SILVER ALERTS για ισάριθμους εξαφανισθέντες. Από αυτούς ανευρέθησαν 24, ενώ εκκρεμούν ακόμα 10 αναζητήσεις.

•    Mεγάλος είναι ο αριθμός κλήσεων των πολιτών προς την Εθνική Γραμμή SOS 1065 που παρέχει η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, για περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων, για καταγγελία περιστατικών κακοποίησης και για περιστατικά ψυχολογικής υποστήριξης.

Σε αυτόν τον αγώνα ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι πολύτιμη!                                                 

ALPHA BANK 364 – 002101 – 094963            
EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/296156 – 39

Σχετικές δημοσιεύσεις