Ταραμοσαλάτα με φρέσκο δυόσμο

Από τον Μάστερ σέφ Γιώργο Λέκκα
Μερίδες 4
Χρ.πρ 10 λεπτά

υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ταραμά
300 γραμμ. ψωμί μπαγιάτικο ψίχα που έχετε μουλιάσει και στραγγίξει καλά
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας νερό
4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
Σε μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο, το κρεμμύδι με 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γίνει κρέμα. Ρίχνουμε τον ταραμά και το χτυπάμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα (όχι πολύ γρήγορα) ώστε να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνουμε εναλλάξ σιγά σιγά σε ροή κλωστής το ελαιόλαδο, το νερό, το λεμόνι..

Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Ο ταραμάς θα πρέπει να γίνει αφράτη κρέμα άσπρη. (ανάλογα με τον ταραμά μπορεί να χρειαστεί παραπάνω λάδι.

Ο ταραμάς σε κάθε βήμα θέλει καλό χτύπημα για να αφομοιωθούν όλα τα υλικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις