Τηγανιά με πράσα και κρεμμύδια

Τηγανιά με πράσα και κρεμμύδια

Μερίδες 4
Χρ.πρ 15
Χρ.μαγειρ 1+30

υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλιτζάνι τσαγιού Ζακυθινό ελαιόλαδο
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλ.τσαγ κρασί κόκκινο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής
βάζουμε σε ένα μπολ το κρέας, αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και κρασί. το αφήνουμε για 1/2 ώρα να μαριναριστεί. Σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα πράσα, τα κρεμμύδια. Τα βγάζουμε και σοτάρουμε το κρέας. Σβήνουμε με κρασί και σκεπάζουμε ώστε να ψηθεί. Όταν είναι έτοιμο το κρέας ρίχνουμε μέσα τα πράσα και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει.

Σχετικές δημοσιεύσεις