ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   

 

Μέλος της "ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ" (Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων)

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
12:56:59

 

 

 

Γνωρίστε την Alfa Web και προωθήστε την επιχείρησή σας με Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Alfa-Web.gr, είναι μία ομάδα επαγγελματιών του χώρου της Ηλεκτρονικής Διαδικτυακής, Έντυπης, Τηλεοπτικής και Ραδιοφωνικής

Περισσότερα...

Η Δεξιότητα στο Easter Market By Politia Tennis Club

Η Δεξιότητα στο Easter Market By Politia Tennis Club

Με χαρά σας προσκαλούμε στο πρώτο Politia Tennis Club μας σε μια όμορφη Ανοιξιάτικη βόλτα!

Κυριακή 2/4/17 από τις 10:00 μέχρι τις 20:00

Θα υπάρχουν πολλά μαγαζάκια από τα οποία θα μπορέσετε να διαλέξετε

πασχαλινά δώρα για τους αγαπημένους σας και για εσάς!

 

Είσοδος Ελεύθερη

Το Politia Tennis Club στο Easter Market

θα στηρίξει το πολύτιμο έργο φιλανθρωπικών σωματείων.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 18, ΠΟΛΙΤΕΙΑ, 8 210 62.00.003 www.politiatennisclub.gr

Ο Καφετούλης της Δεξιότητας έγινε μενταγιον

Ο Καφετούλης μας έγινε μενταγιόν και φροντίζει να μην χάσετε #ποτέ ξανά τον δρόμο σας.

Περισσότερα...

Είσαι φυσικοθεραπευτής; Γίνε μέλος τώρα στην Calculus-Physio

Είσαι πτυχιούχος φυσικοθεραπευτής / τρια;

Περισσότερα...

Ασκήσεις θάρρους για τον Αν. Υπ. Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη-Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία,  BirdLife Greece <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.>

Για άλλη μια χρονιά, η κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε οριζόμενη από μια Ρυθμιστική Απόφαση υπογεγραμμένη μεν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνη, υπαγορευμένη δε από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας.  Δυστυχώς, για δεύτερη φορά στη θητεία του Υπουργού, η Ρυθμιστική φαίνεται να ορίζεται από ισχυρές πολιτικές πιέσεις, χωρίς να διασφαλίζει την προστασία ούτε των ειδών που θηρεύονται ούτε, φυσικά, και όλων των υπολοίπων ειδών πουλιών.

Κατά παράβαση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, το κυνήγι των πουλιών συνεχίζει να μην έχει ενιαία λήξη, ενώ εξακολουθεί να ασκείται την περίοδο που ορισμένα είδη έχουν ήδη ξεκινήσει το μεταναστευτικό τους ταξίδι προς τις περιοχές αναπαραγωγής τους.

Η φετινή χρονιά ωστόσο φαινόταν στην αρχή να είναι διαφορετική, καθώς για πρώτη φορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος με πρωτοβουλία του κ. Τσιρώνη προέβη στον Εθνικό Διάλογο για το Κυνήγι. Ο περίφημος διάλογος απεδείχθη περίτρανα προσχηματικός, καθώς σε αντίθεση με τη ριζική αναδιαμόρφωση του συστήματος θήρας που είχε αρχικά εξαγγελθεί, κατέληξε στη διατύπωση γενικών γνωμοδοτήσεων και όχι σε νομοθετικές ρυθμίσεις.

Στο ίδιο πνεύμα ενεργοποιήθηκε και το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών του Υπουργείου, το οποίο κάλεσε αρμόδιους φορείς προς σύσκεψη, ώστε να γνωμοδοτήσει με τη σειρά του για το θέμα προς τον Υπουργό. Το εν λόγω Συμβούλιο, παρά το κύρος, τη γνώση και την εμπειρία που θεωρητικά διαθέτει, εισηγήθηκε να διατηρηθούν οι κλιμακωτές ημερομηνίες λήξης θήρας για τα υδρόβια πουλιά και τις τσίχλες χωρίς καμία τεκμηρίωση, παρά μόνο με την προφορική επιβεβαίωση από τους κυνηγούς ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα».  Το πιο παράδοξο μέτρο βέβαια, υπήρξε  η λήξη της θήρας της Ασπρομέτωπης Χήνας 10 ημέρες νωρίτερα, με το σκεπτικό ότι συγχέεται, κάτι που ισχύει, με τη Νανόχηνα, το πιο απειλούμενο υδρόβιο πουλί της Ευρώπης. Το κυνήγι της Νανόχηνας απαγορεύεται στη χώρα, συνεπώς, εάν η πολιτεία όντως ενδιαφέρονταν ουσιαστικά για την προστασία της, θα έπρεπε να απαγορεύσει το κυνήγι της Ασπρομέτωπης Χήνας εντελώς και όχι να θεωρεί ότι το πρόβλημα της σύγχυσης των δύο ειδών ισχύει μόνο για 10 ημέρες.

Μετά το φιάσκο της εν λόγω Ρυθμιστικής βρισκόμαστε σε αναμονή της απόφασης του Υπουργού για το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα της θήρας στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού, ενός Υγροτόπου Διεθνούς Σημασίας που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των υγροτόπων Ραμσάρ. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έχει ήδη από το 2012 τεκμηριωμένα αποδείξει την αρνητική επίδραση της θήρας στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου, καθώς προκαλεί μεγάλη όχληση και επηρεάζει τόσο τα θηρεύσιμα όσο και τα προστατευόμενα είδη.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό εκβιασμών και πολιτικών πιέσεων, τις οποίες οι ίδιοι οι κυνηγοί διατυμπανίζουν ότι ασκούν, θα έχει το απαραίτητο θάρρος ο κ. Τσιρώνης, ώστε να λάβει υπόψη του τις υποχρεώσεις της θέσης του, τα επιστημονικά στοιχεία και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και την κοινή λογική ή θα αφήσει το κυνήγι ελεύθερο μέσα στο Εθνικό Πάρκο κάνοντας ακόμη ένα χατίρι στο κυνηγετικό λόμπι;

Πως θα εξολοθρεύσω τα ζιζάνια χωρίς να καταστρέψω τα φυτά μου

Φτιάχνω οικολογικό εντομοκτόνο για φυτοπροστασία!

Περισσότερα...

Τι γίνεται μετά από κάθε παράσταση κουκλοθέατρου της Δεξιότητας;

Τα παιδιά δημιουργούν και ζωγραφίζουν με αγάπη στην Δεξιότητα

  Μετά από κάθε Παράσταση Κουκλοθέατρου τα παιδιά διασκεδάζουν και συμμετέχουν σε δράσεις που βοηθούν να αναπτύξουν τις Δεξιότητές τους αλλά και να νιώσουν την χαρά της προσφοράς του κόπου και της δημιουργίας τους για να βοηθήσουν κάποιο συνάνθρωπό τους.

Περισσότερα...

Μια επιτυχημένη δράση με πολλά χαρούμενα παιδικά πρόσωπα

Όμορφα περάσαμε το Σάββατο 28/3/2015, στον Σύλλογο Κινηδαριωτών Νάξου «ο Άγιος Γεώργιος» παρέα με τους μικρούς μας φίλους που άφησαν το μάθημα χορού και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε παρουσιάζοντας τον καλό μας φίλο τον αρκούδο Καφετούλη στο κουκλοθέατρο "Ο Καφετούλης και οι αρκούδες του Ουρανού" και το ομώνυμο παραμύθι της Μαρίας Αλιμπέρτη – Κατσάνη.

Περισσότερα...

Μια μέρα χωρίς μια πράξη αγάπης είναι μια χαμένη μέρα...

 
Μια μέρα χωρίς μια πράξη αγάπης είναι μια χαμένη μέρα, γράφει ο Buscaglia. Αυτές οι λέξεις κρύβουν κάτι πολύ σημαντικό.

Περισσότερα...

 

Μέλος της "ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ" (Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων)

Back to top
Go to bottom