ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   

 

Μέλος της "ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ" (Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων)

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
15:40:18

 

 

 

Η Ώρα της Γης 2013 WWF

Κάνε τη δική σου βίντεο-πρόκληση!

Περισσότερα...

Αμυγδαλιά: Ένα πανέμορφο δένδρο

Ιστορία
Κατάγεται από την ανατολική Ρωσία και τον Καύκασο ενώ η καλλιέργεια της είναι γνωστή από την αρχαιότητα.

Περισσότερα...

Ο Άνηθος στην ζωή μας

Ο άνηθος είναι ποώδες, ετήσιο, αρωματικό φυτό που καλλιεργείται και χρησιμοποιείται στη μαγειρική για καρύκευμα και στις σαλάτες ως μυρωδικό. Ο βλαστός του είναι κοίλος , γραμμωτός και φτάνει σε ύψος τα 20-80 εκ. Τα φύλλα του είναι σύνθετα με φυλλάρια γραμμοειδή .
Τα άνθη του είναι κίτρινα σε ταξίανθίες σύνθετα σκιάδια.

Οι καρποί του είναι μακρόστενοι, αρωματικοί, καστανού χρώματο, χωρισμένοι σε δύο μέρη. Πολλαπλασιάζεται με σπόρους και θέλει φως και υγρασία. Στη φαρμακευτική χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή ανηθέλαιου, που υπάρχει στα σπέρματα του σε ποσοστό 3-4%.

Ιστορία
Ο άνηθος ήταν γνωστός από την αρχαιότητα και τον χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή μύρου (ανήθινος μύρος) από τα άνθη του και για τον άρωματισμό του κρασιού με τους σπόρους του (ανήθινος οίνος).
Τον ονόμαζαν άνηθον (Θεόφραστος, Διοσκουρίδης) ή άνησσον.

Θεραπευτικές Ιδιότητες
Το αφέψημα των σπόρων του άνηθου καθώς και το ανηθέλαιο έχουν διουρητικές, χωνευτικές και ορεκτικές ιδιότητες, ενώ το αφέψημα χρησιμοποιείται σε κολικούς και εμετούς. Ανακουφίζει από στομαχικές διαταραχές ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.
Το ανηθέλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στην ποτοποιία και στη φαρμακευτική ως αντιβηχικό, σπασμολυτικό και γαλακταγωγό

Ο άνηθος είναι μαγειρικό βότανο που αυξάνει την όρεξη και βοηθάει στην πέψη, Τα φύλλα του διαφέρουν από το σπόρο στο βαθμό της πικάντικης γεύσης. Σε μερικές περιπτώσει είναι καλύτερος ο σπόρος, λόγω της εντονότερης γεύσης του. Χρησιμοποιείται για να αρωματίσει σούπες, μαγειρευτό αρνί και ψητό ή βραστό ψάρι. Δίνει επίσης πιο πικάντικο τόνο σε πιάτα με ρύζι και αρωματίζει το λευκό κρασόξιδο.

Τα φύλλα χρησιμοποιούνται σε πολλά πιάτα, επειδή ενισχύουν τη γεύση των φαγητών, παρά υπερισχύουν σ' αυτά. Πριν από το σχηματισμό σπόρων, προσθέτετε ένα κεφάλιο (άνθη) σε βάζο με αγγουράκι και κουνουπίδι τουρσί για άρωμα εντονότερο από εκείνο των φύλλων, αλλά πιο δροσερό από των σπόρων. Στην Αμερική είναι γνωστό σαν τουρσί άνηθου.

Η φύση μας εκπλήσσει με τα θαύματά της

Δείτε τις περίεργες επίπεδες χελώνες!

Περισσότερα...

Η ωραιότερη αστική γειτονιά στον πλανήτη βρίσκεται στη Βαρκελώνη

Τα σπίτια στη φωτογραφία είναι μόλις τρία από τα καταπράσινα σπίτια της πόλης.

Περισσότερα...

Η πιο θανατηφόρα χρονιά για τις αρκούδες το 2012

Στην πιο συχνή ανθρωπογενή αιτία θανάτου για τις αρκούδες εξελίσσονται τα τροχαία

Περισσότερα...

Φροντίδες φυτών κατά τους θερινούς μήνες

igarden.gr tα πάντα για τον κήπο.

Περισσότερα...

Μεγάλη νίκη των 52.00 πολιτών που ζήτησαν στροφή της Δέλτα στις ελληνικές ζωοτροφές.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δυναμική δράση της Greenpeace έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ, μετά από δημόσια δέσμευση της εταιρείας για στροφή στις ντόπιες ζωοτροφές.

Περισσότερα...

Συμβαίνει τώρα από την Greenpeace!!!!! Έξω από τη ΔΕΛΤΑ κρεμασμένος πάνω σε ένα τρίποδο!

Είμαι ο Νίκος Χαραλαμπίδης Γενικός Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΔΕΛΤΑ.

Περισσότερα...

 

Μέλος της "ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ" (Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων)

Back to top
Go to bottom