ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   

 

Μέλος της "ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ" (Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων)

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
16:55:01

 

 

 

Σπιτικό κρεμοσάπουνο εύκολα και οικονομικά

Υπάρχουν πολλών ειδών κρεμοσάπουνα στο εμπόριο, ακριβά και ποιοτικά αλλά και πολύ φτηνά που όμως είναι αναμφιβόλου ποιότητας και κατασκευής και πολλές φορές γίνονται η αιτία για δερματικά αλλά και αναπνευστικά προβλήματα σε μας και στην οικογένειά μας.

Μία πλάκα κρεμοσάπουνου (στερεά μορφή) της καλύτερης ποιότητας μπορεί να γίνει 5πλάσιο σε ποσότητα υγρό σαπούνι και φυσικά ποιοτικότερο από αυτό που αγοράζουμε.

Κάνουμε οικονομία λοιπόν και κατασκευάζουμε το δικό μας σπιτικό κρεμοσάπουνο.

Σπιτικό κρεμοσάπουνο.

Υλικά:

  • Μια πλάκα σαπούνι  120 gr περίπου (τα Μασσαλίας είναι τα πιο πλούσια σε κρέμα)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο ή άλλο έλαιο της αρεσκείας σου 
  • 3,5 λίτρα νερό
  • Μια κατσαρόλα
  • Τρίφτη
  • Μίξερ

 Διαδικασία:

  • Τρίψε όλο το σαπούνι στον τρίφτη
  • Μετά βάλε στην κατσαρόλα το τριμμένο σαπούνι, μαζί με το νερό και το έλαιο.
  • Βάλε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει καλά το σαπούνι και να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. (Μην στέκεσαι πάνω από την κατσαρόλα και μην αναπνέεις το σαπούνι κατά τον βρασμό του
  • Βγάλε την κατσαρόλα από την φωτιά, και άφησε το μείγμα όλο το βράδυ να κρυώσει (11-12 ώρες). Το μείγμα θα πήξει και θα πάρει μια παχύρρευστη μορφή.
  • Προαιρετικά για να το αρωματίσετε περισσότερο μπορείτε να βάλετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, χαμομήλι ή άλλο βότανο, ακόμα και σταγόνες αρώματος προς το τέλος της παρασκευής του σαπουνιού αλλά σουρωμένο καλά.
  • Ανακάτεψε με το μίξερ το μείγμα για να πάρει μια πιο ομογενοποιημένη μορφή.

 Εάν είναι πολύ παχύρευστο, τότε πρόσθεσε επιπλέον νερό και ανακάτεψε.

 Εάν είναι πολύ νερουλό, τότε βάλε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και πρόσθεσε επιπλέον τρίμματα σαπουνιού, έτσι ώστε να πήξει το μείγμα ικανοποιητικά.

Αποθήκευσε όσο δεν σου χρειάζεται και κράτησέ το για μελλοντική χρήση.

Μαρία Κ. Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Δημοσιογράφος

Σπιτικό φυσικό αρωματικό με βότανα και μπαχαρικά!

Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη -  Κατσάνη

Τι όμορφα που μυρίζει η λεβάντα, η ρίγανη και το φασκόμηλο, αμ η κανέλα δεν μοσκοβολά;

Περισσότερα...

Δεν συντηρούνται όλα τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο

Ξέρατε πως υπάρχουν τρόφιμα που δεν πρέπει να τα βάζετε στο ψυγείο

Περισσότερα...

Είστε οδηγός; Πώς να αποφύγετε να πέσετε θύμα ασφαλιστικής απάτης

Η ασφαλιστική απάτη κοστίζει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο σε ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλισμένους

Περισσότερα...

Γκρεμίζονται οι παιδαγωγικές. Βάσεις 2016

Mετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των βάσεων και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ για τις συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες 2016, με πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσής τους την Πέμπτη.
Η αγωνία, όπως είναι φυσικό κορυφώνεται, για τους υποψηφίους που περιμένουν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα καθώς μπορεί να γνωρίζουν τις βαθμολογίες τους αλλά όπως τονίζουν οι ειδικοί το φετινό τοπίο δεν έχει σχέση με το περσινό, σε ότι αφορά στις βάσεις.
Από τις έως τώρα εκτιμήσεις προκύπτει ότι θα παραμείνουν οι Ιατρικές και παραϊατρικές σχολές, ψηλά θα κρατηθούν και οι Στρατιωτικές, ενώ θα υπάρχει άνοδος για τις Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Σχολές, αυξομειώσεις στις σχολές που αφορούν σε ανθρωπιστικές επιστήμες, πτώση στις Πολυτεχνικές και «γκρέμισμα» των Παιδαγωγικών Σχολών. Αναλυτικά:
1ο πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών)
•    Πτώση από 150 μόρια στις υψηλόβαθμες έως 500 μόρια στις χαμηλόβαθμες
Στο εν λόγω πεδίο θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, κυρίως σε Σχολές Φιλοσοφικής και Ψυχολογίας. Ενδεικτικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις του επικεφαλής της εκπαιδευτικής ομάδας edu4u κ. Απόστολου Κουτρουμπέλη στον ιστότοπο imerisia.gr, στη Νομική Αθήνας η βάση αναμένεται να διαμορφωθεί στα 18.073 μόρια έναντι 18.223 μορίων πέρυσι, στη Νομική Θεσσαλονίκης στα 17.868 μόρια (18.058 πέρυσι) και στη Νομική Κομοτηνής στα 17.306 μόρια (17.546 πέρυσι). Τα πλέον χαμηλόβαθμα τμήματα του 1ου πεδίου θα έχουν ως βάση περί τα 10.000 μόρια.
2ο πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών)
•    Μικρή άνοδος στις υψηλόβαθμες σχολές και πτώση στις υψηλόβαθμες
Στο εν λόγω πεδιό αναμένεται πτώση και στις μεσαίες Πολυτεχνικές Σχολές, η οποία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στις χαμηλόβαθμες, αλλά μικρή άνοδος στις υψηλόβαθμες. Ενδεικτικά, η βάση στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 18.589 μόρια (έναντι 18.309 μορίων πέρυσι), ενώ στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ στα 17.769 μόρια (17.529 πέρυσι). Εξάλλου, οριακή αύξηση θα παρουσιάσουν οι βάσεις σε ορισμένες μεσαίες σχολές, όπως στο Φυσικό Αθήνας (αναμενόμενη βάση φέτος 16.193 μόρια) και στο Μαθηματικό Θεσσαλονίκης (15.624 μόρια). Αντίθετα, πτωτική προδιαγράφεται η πορεία των βάσεων στις σχολές που βρίσκονται στη βαθμολογική κλίμακα μεταξύ 13.000-14.000 μορίων.
3ο πεδίο (Επιστημών Υγείας)
•    Ανοδος βάσεων
Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, οι Ιατρικές αναμένεται να κρατηθούν στα ίδια με πέρυσι υψηλά επίπεδα, ενώ ορισμένες Σχολές μπορεί να καταγράψουν ακόμη και άνοδο. Ψηλότερες αναμένεται να είναι οι βάσεις και στις Παραϊατρικές και Γεωπονικές Σχολές. Ενδεικτικά, η βάση στην κορυφαία Ιατρική Αθήνας αναμένεται να διαμορφωθεί στα 19.240 μόρια από 18.924 μόρια πέρυσι, ενώ στην τελευταία Ιατρική στην Αλεξανδρούπολη στα 18.680 μόρια (από 18.174 πέρυσι). Επίσης, στη Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης η βάση εκτιμάται ότι θα είναι 18.383 μόρια (17.922 μόρια πέρυσι), ενώ στο τμήμα Φυσικοθεραπείας Αθήνας στα 16.750 μόρια. Άνοδο αναμένεται να παρουσιάσουν και τα γεωπονικά τμήματα. Για παράδειγμα, η βάση στο τμήμα Γεωπονίας Θεσσαλονίκης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 14.712 μόρια. Σε ό, τι αφορά τα ΤΕΙ, η βάση τους θα κινηθεί περί τα 11.000 μόρια. Ενδεικτικά το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Κρήτης εκτιμάται ότι θα απαιτήσει περί τα 11.600 μόρια.
4ο πεδίο (Επιστημών Εκπαίδευσης)
•    Πτώση έως και 2.500 μόρια στις Παιδαγωγικές.
Ενδεικτικά, εκτιμάται ότι η βάση στο Παιδαγωγικό της Αθήνας θα διαμορφωθεί στα 15.040 μόρια (-1.000 μόρια σε σύγκριση με πέρυσι), στο Παιδαγωγικό του Ρεθύμνου στα 12.500 μόρια (-1.500 μόρια), ενώ στο Παιδαγωγικό της Ρόδου η πτώση θα είναι περί τα 2.500 μόρια.
5ο πεδίο (Οικονομίας, Διοίκησης, Πληροφορικής)
•    Πτώση από 400 έως 700 μόρια σε όλες τις Σχολές.
Στο 5ο επιστημονικό αναμένεται μεγάλη πτώση στις Σχολές Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής. Ενδεικτικά, οι βάσεις αναμένεται να διαμορφωθούν στα 16.690 μόρια στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Μακεδονίας, στα 15.600 μόρια στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πειραιά και στα 13.962 μόρια στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.
 iefimerida.gr

Αιθέριο Έλαιο Λεμονιού από τα χέρια σας

Οι περισσότεροι από μας αγαπούν τα λεμόνια ή τον χυμό λεμονιού αλλά λίγοι ξέρουν ότι τα λεμόνια

Περισσότερα...

Η πιο υγιεινή διαδικασία μαγειρέματος τροφίμων είναι στον ατμό!

Χιλιάδες χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο άνθρωπος άρχισε να μαγειρεύει την τροφή του,

Περισσότερα...

Απολαύστε δροσερό σπίτι τις μέρες του καύσωνα

Υψηλές θερμοκρασίες και ζέστη επικρατούν ήδη από την Μάιο σε όλη την Ελλάδα, ενώ πέρασαν αλλά και αναμένονται αρκετοί καύσωνες μέσα στο καλοκαίρι μέχρι να τελειώσει ο Αύγουστος.

Περισσότερα...

Αυτό το υπέροχο δροσιστικό παγωτάκι, είναι ένοχο!

Ένα παγωτάκι είναι η πιο δροσιστική απόλαυση του καλοκαιριού.

Περισσότερα...

 

Μέλος της "ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ" (Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων)

Back to top
Go to bottom