ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   

 

Μέλος της "ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ" (Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων)

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
22:47:19

 

 

 

Πουρές γλυκοπατάτας

Αυτή η συνταγή ξεπερνά κάθε άλλη πουρέ με πρώτη ύλη την πατάτα.

Εδώ η γλυκοπατάτα έχει την τιμητική της και είναι πραγματικά εξαιρετική για κύριο πιάτο ή για συνοδευτικό. Για όσους δεν θα νηστέψετε ως το Πάσχα μπορείτε να απολαύσετε ένα εξαιρετικό πιάτο όχι ακριβό με διατροφική αξία.

Υλικά:
•    1/2 κιλό πατάτες baby
•    2 γλυκοπατάτες
•    3 καρότα
•    6 κουταλιές βούτυρο
•    μισό λίτρο γάλα
•    1 κύβο ζωμού κότας
•    1 δαφνόφυλλο
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    μισό φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση:
1.    Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες, κόβουμε στη μέση τις μικρές πατατούλες αφού προηγουμένως τις έχουμε πλύνει πολύ καλά με αρκετό νερό
2.    Σε κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό να βράσει και προσθέτουμε τα λαχανικά, το δαφνόφυλλο, τον κύβο και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες
3.    Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαχανικά αφού τα στραγγίξουμε καλά και κρατάμε ένα φλιτζάνι από τον ζωμό τους, προσθέτουμε στο μπολ το βούτυρο, το γάλα ζεστό και την γραβιέρα
4.    Με αβγογδάρτη ή το ειδικό μηχάνημα του πουρέ χτυπάμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα και αν δούμε ότι είναι αρκετά σφιχτό προσθέτουμε τον ζωμό που έχουμε κρατήσει μέχρι να αποκτήσει την επιθυμιτή υφή. Πασπαλίζουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΚΟΥΤΑΛΑ TIP: Είναι καταπληκτικό συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι, ψητά τηγανητά ή με σάλτσα, διακρίνεται για την γλυκύτητά του και συμπληρώνει υπέροχα οποιοδήποτε καθημερινό ή επίσημο γεύμα. Μπορείτε να προσθέσετε σοταρισμένο μπέικον για πιο έντονη γεύση.

http://www.koutala.com

 

Μέλος της "ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ" (Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων)

Back to top
Go to bottom