ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   

 

Μέλος της "ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ" (Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων)

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
22:48:09

 

 

 

Γλυκόξινες Πατάτες Φούρνου

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:  1 1/2 – 2 ώρες
Μερίδες:  10 (ή 5 σαν κυρίως γεύμα)


Υλικά:
30 μικρές πατάτες, κατάλληλες για φούρνο (χρησιμοποίησα Κυπριακές)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το ντρέσσινγκ
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. σινάπι (σπόροι μουστάρδας)
1 κουταλιά μέλι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά ρίγανη
1 κ.γ. μαντζουράνα
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC / 350oF.
Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσσινγκ στο μούλτι και τα λιώνουμε.  Το ντρέσσινγκ θα έχει ένα πρασινωπό χρώμα και θα είναι λίγο πηκτό.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και τις περιχύνουμε με το ντρέσσινγκ.  Τις σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.  Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις γυρνάμε να πάρουν λίγο χρώμα και από την άλλη μεριά αφού ξαναρίξουμε 2- 3 κουταλιές ελαιόλαδο ακόμη

 

Μέλος της "ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ" (Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων)

Back to top
Go to bottom