ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   

 

Μέλος της "ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ" (Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων)

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
22:46:50

 

 

 

Ρεβίθια με ντοματουλα γιαχνί στη γάστρα

Νόστιμα, παραδοσιακά και εύκολα.


Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά:
400 γραμμάρια ρεβίθια, ξεφλουδισμένα
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 – 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
1 κούπα ντομάτα πουμαρό
1 κουταλιά ντοματοπολτέ
1 κουταλιά μέλι
3 καρότα τριμμένα
1 κούπα πιπεριές, διάφορα χρώματα, κομμένες σε λωρίδες
1/2 κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
½ κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
½ κούπα νερό
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ.
Βράζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό και αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.  Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε να ξαναβράσουν σχεδόν μέχρι να μαλακώσουν.   Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στη γάστρα.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα.  Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.  Προσθέτουμε το καρότα, τις πιπεριές, την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, το νερό, το μέλι και τα μπαχαρικά.  Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσουν να βράζουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στα ρεβίθια, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C για περίπου 1 ώρα και τριάντα λεπτά.

 

Μέλος της "ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ" (Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων)

Back to top
Go to bottom