Χαλούμι με λαχανικά και πετιμέζι

Από τον Μάστερ σέφ Γιώργο Λέκκα
Το πετιμέζι προέρχεται από μούστο βρασμένο για πολλές ώρες, ώσπου να συμπυκνωθεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Είναι ιδανικό για φρέσκες σαλάτες, σάλτσες, γλυκίσματα.

 

Το βρίσκουμε σε πολλά σουπερμάρκετ και στα καλά μπακάλικα.

Μερίδες 4
Χρ.πρ 20
Χρ.ψης 20

υλικά
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες κάθετα στη μέση
4 ντομάτες (πομοντόρια) κομμένες στη μέση κατά μήκος
400 γραμμ. χαλούμι κομμένο σε λορίδες μπαστουνάκια
1 μάτσο ρόκα
¼ φλιτζ. φύλλα βασιλικού
¼ φλιτζ. φύλλα δυόσμου
2 κ.σ. ξίδι από κρασί
1 κ.σ. πετιμέζι
2 κ.σ. κάππαρη

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες για 15 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

 

Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αδειάζουμε το λάδι και στο ίδιο τηγάνι ροδίζουμε τις ντομάτες και το χαλούμι.

Στήνουμε σε ένα πιάτο τα φύλλα ρόκας εναλλάξ με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και το χαλούμι, περιχύνουμε με ξίδι και πετιμέζι, πασπαλίζουμε με βασιλικό, δυόσμο, κάππαρη και σερβίρουμε.

Σχετικές δημοσιεύσεις