Χοιρινό με πράσα

Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινό
1 κιλό πράσα
2 κρεμμύδια ξερά
½ φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα πράσα και κόβουμε το καθένα σε 4-5 κομμάτια. Κόβουμε το κρέας σε κανονικές μερίδες το πλένουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, προσθέτουμε το κρέας και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε όλα μαζί.

3. Διαλύουμε το ντοματοπελτέ σε 2 φλιτζάνια νερό και τον προσθέτουμε στη κατσαρόλα με 1 ακόμη φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει επί μια ώρα.

4. Ρίχνουμε τότε και τα πράσα και τα αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά σε χαμηλή φωτιά έως ότου να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

ΚΟΥΤΑΛΑ TIP: Σερβίρεται είτε με πατάτες τηγανητές ή βραστές, είτε για πιο υγιεινή διατροφή με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Συντάχθηκε απο την Καίτη

ΠΗΓΗ:www.koutala.com

Σχετικές δημοσιεύσεις