1η γιορτή ανταλλαγής βιβλίων 21/5ου- Σύνταγμα

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2011 στη 13.00 το μεσημέρι, τα καταστήματα Public καλούν φανατικούς βιβλιόφιλους και μη, να συμμετέχουν στην 1η γιορτή ανταλλαγής βιβλίων που διοργανώνεται στο Σύνταγμα με τίτλο «Κάποιο βιβλίο μιλάει για σένα. Το έχεις διαβάσει;» σε μια έμπρακτη στάση ανακύκλωσης!

Η εκστρατεία στοχεύει στο να παρακινήσει κάθε άνθρωπο να ανακαλύψει το βιβλίο που τον εκφράζει και να απολαύσει το ταξίδι μέσα στις σελίδες του, αλλά εμείς βλέπουμε αυτή τη γιορτή και σαν μια καλή ευκαιρία για ανακύκλωση! Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Η  εκστρατεία των Public καλεί σε συμμετοχή όλους τους φυσικούς συνεργάτες της: εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, βιβλιοθήκες, λέσχες ανάγνωσης και σχετικούς φορείς του χώρου του βιβλίου, καθώς και όποιον αγαπάει τα βιβλία.

Ακόμα σε αυτό το πλαίσιο τα Public πρόκειται να:
● προσφέρουν δωρεάν 10.000 βιβλία σε κοινωφελή Ιδρύματα
● δημιουργήσουν βιβλιοθήκες σε χώρους αναμονής (τράπεζες, νοσοκομεία)
● ενδυναμώσουν τις θεματικές εκδηλώσεις τους
● οργανώσουν σχετικά σεμινάρια● αναπτύξουν δράσεις ανταλλαγής βιβλίων
● διοργανώσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε κεντρικά σημεία πόλεων, μια βραδιά στα πρότυπα του World Book Night, ενός θεσμού ήδη πετυχημένου στο εξωτερικό.

Διαλέγουμε λοιπόν από τη βιβλιοθήκη μας τα βιβλία που αγόγγυστα θα μπορούσαμε να αποχωριστούμε και ανακαλύπτουμε καινούριους τίτλους που μας ενδιαφέρουν ανταλλάσσοντας με άλλους αναγνώστες!

Πηγή/Φώτος: www.public.gr/ prasinizo.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις