11ο Φεστιβάλ Νάξου 23/7ου- 02/9ου

11η χρονιά για το φεστιβάλ το οποίο φιλοξενείται στον Πύργο Μπαζαίου……

Μόνο η μουσική παράσταση “Φωνές της πόλης” θα διεξαχθεί 13/8ου στο Ιερό Διονύσου στα Ύρια. Ώρα έναρξης 21,30.

 Σάββατο 23/7ου

Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφικού υλικού του αρχείου Μπενάκη. Τίτλος «ΣΥΡΤΑΡΙ ΧΧΙΙ, Φωτογραφίες σε αποσύνθεση».

 Σάββατο 30/7ου

Aegean jazz concert

Jazz συνάντηση του διάσημου Γερμανού τρομπετίστα και συνθέτη Markus Stockhausen με τους δικούς μας Γιώργο Καλούδη, τσέλο-Βασίλη Ρακόπουλο, κιθάρα-Τάκη Φαραζή, πιάνο.

 Δευτέρα 01/8ου

Ρεσιτάλ πιάνου με την διεθνή πιανίστα μας Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου με κλασσικό έως και jazz ρεπερτόριο.

Τρίτη 02/8ου

Βραδιά αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Ίσαρη, συγγραφέα-μεταφραστή-εικαστικό. Ο ηθοποιός Χρήστος Στεργιόγλου θα διαβάσει κείμενα από το βιβλίο του «Βίνκελμαν ή το πεπρωμένο». Θα παρουσιαστούν ζωντανά μουσικά αποσπάσματα και θα προβληθούν βίντεο από το εικαστικό του έργο.

Πέμπτη 04/8ου

Jazz duo

Οι Νορβηγοί Anders Lonne Gronseth, σαξόφωνο – David Skinner, πιάνο αυτοσχεδιάζουν Αμερικάνικη και Ευρωπαϊκή jazz.

Κυριακή 7 και Δευτέρα 8/8ου

Το Παρτάλι

Θεατρικός μονόλογος του Θεόδωρου Γρηγοριάδη με τον Χρήστο Στέργιογλου σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη. Είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το Φεστιβάλ Αθηνών και το Φεστιβάλ Νάξου.

Πέμπτη 11/8ου

Γιατί φυσάει ο άνεμος;

Η ομάδα ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ σκηνοθετεί, ο Κώσταντής Μιζάρας αφηγείται και παίζει κιθάρα, η Αγγελική Γουναρίδη δίνει ψυχή σε κούκλες και αντικείμενα σε μια ξεχωριστή παράσταση κουκλοθέατρου με ζωντανή μουσική και τραγούδια, βασισμένη σε ένα Λευκαδίτικο παραμύθι

Σάββατο 13/8ου

“Οι φωνές της πόλης” στο Ιερό του Διονύσου στα Ύρια

Μουσική παράσταση με τους Μάνια Παπαδημητρίου (αφήγηση, τραγούδι) και τον Κώστα Βόμβολο (πλήκτρα, ηλεκτρονικά, φωνή, ). Θέμα τους ιστορίες για υπαρκτές ή φανταστικές πόλεις. Ακούγονται αποσπάσματα και τραγούδια γνωστών διεθνούς  φήμης συνθετών με το θέμα αυτό.

Τρίτη 16/8ου

Μαράν Αθά

Η Γιασεμί Κηλαηδόνη σε μια θεατρική διασκευή από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα. Σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης, μουσική Βαγγέλης Γιαννάκης, σκηνικά-κοστούμια Μαρία Πασσαλή.

Παρασκευή 19/8ου

CamilleClaudel: το κύμα της τρέλας

Το κείμενο ιχνηλατεί τη συντριβή της γυναίκας-δημιουργού με τη θριαμβευτική δύναμη σε μια εποχή έντονα συντηρητική, που κυριαρχείται από κοινωνικές ανακατατάξεις και ανδροκρατούμενες αντιλήψεις. Η Camille Claudel συνθλίβεται ανάμεσα στο φιλόδοξο αδελφό της, συγγραφέα Paul Claudel και τον πληθωρικό δημιουργό, δάσκαλο και εραστή της August Rodin.

Ερμηνεύει η Λυδία Φωτοπούλου, Σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία, Στέλιος Κρασανάκης, Μετάφραση, Ρούλα Τσιτούρη, Σκηνικά-κουστούμια Ντόρα Λελούδα, Βίντεο, Χρήστος Δήμας, Επιμέλεια κίνησης, Αμάλια Μπέννετ.

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας (26-29/8)

με τον Robert Landy, Καθηγητή Drama therapy, στο New York University

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις