22η Έκθεση Βιβλίου 201 1

Μ ε απόλυτη επιτυχία και με τεράστια προσέλευση αναγνωστών παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η 22η Έκθεση Βιβλίου 201 1 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πήραν μέρος περίπου 1 00 εκδότες με 40.000 τίτλους, όπου το 60% είναι βιβλία που έχουν εκδοθεί την τελευταία πενταετία, μεταξύ των οποίων και η Ο.ΝΑ.Σ. παρουσιάζοντας πάνω από 150 τίτλους βιβλίων που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, τη λαογραφία, την ιστορία, το φωτογραφικό υλικό, την ποίηση και την θρησκευτική παράδοση της Νάξου, καθώς και δωρεάν χάρτες και διαφημιστικό υλικό, που αφορούν την παροχή υπηρεσιών τουριστικού ενδιαφέροντος του νησιού.

Ενημερώθηκε το ελληνικό κοινό για την παγκόσμια και ελληνική πνευματική παραγωγή και μέσα από τα βιβλία για τα προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη Γη και τη ζωή πάνω σε αυτόν. Την απειλή από τα πυρηνικά εργοστάσια, τη δηλητηρίαση της τροφικής αλυσίδας, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, την κατασκευασμένη οικονομική κρίση.

Ο Έλληνας ξέρει πως με το διάβασμα ενός βιβλίου, μπορεί να λογίζεται ελεύθερα, τις απάτες και τα ψέματα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, να ονειρεύεται και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, και το απέδειξε με την συμμετοχή του στην έκθεση.

Σχετικές δημοσιεύσεις