7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας

Πραγματοποιήθηκε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας  στις 8-9 Απριλίου 2011.
Τα Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης και Προστασίας της Υγείας προωθούν, στα πρότυπα του Π.Ο.Υ, τις πολιτικές και τις δράσεις του νέου ενιαίου Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου.

(Στη φωτογραφια: Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος τους Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης ο Δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης, η κ. Αλιμπέρτη Κ. Μαρία Πρόεδρος  Κ.Α.Π.Η. Γαλατσίου,ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Γ. Τούντας και ο Δ/ντης του Διαδημοτικού Δικτύου Σ. Παπασπυρόπουλος).

O κ. Γιώργος Πατούλης Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Δήμαρχος Αμαρουσίου ανέπτυξε:  «Το νέο θεσμό των Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης και Προστασίας της Υγείας με τη συμβουλευτική καθοδήγηση και υποστήριξη του νέου ενιαίου Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας που θα εφαρμόζει τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) »  

Η κ. Αλιμπέρτη Κ. Μαρία Πρόεδρος  Κ.Α.Π.Η. Γαλατσίου, Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Κοινωνική Αλληλεγγύη», Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου «Φροντίδα» για άτομα με εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο  down και νοητική υστέρηση, Εθελοντής του Σ.Π.Α.Π. εισηγήθηκε: « Πολιτική και Δράσεις για το Περιβάλλον: Συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΜΚΟ ». Αναπτύσσοντας το θέμα  εξήγησε τις  δυνατότητες που δημιουργούνται, τα αποτελέσματα της σχέσης των Εθελοντικών Οργανώσεων – ΜΚΟ, με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από τη συμμετοχής τους σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες που διοργανώνουν Σύνδεσμοι ΟΤΑ όπως  ο ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος για την Προστασία του Πεντελικού).

Τέλος στα πλαίσια της εισήγησης για το περιβάλλον,  ενημέρωσε το σώμα για  το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλάτσι αν θα δημιουργηθεί  εμπορικό κέντρο στη θέση του «ΠΑΛΕ». Κατέθεσε στο προεδρείο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου και ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΔΔΥ  κ. Γιώργο Πατούλη να πάρει θέση.

Απαντώντας ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:
«Οι ελεύθεροι χώροι που ανήκουν στα Ολυμπιακά Ακίνητα, ελεύθεροι χώροι που βρίσκονται σε αστικό ιστό θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως κοινόχρηστοι στους κατοίκους της περιοχής και να αξιοποιούνται προς όφελός τους, πολύ περισσότερο όταν βρίσκονται για επιβαρυμένες περιοχές όπως είναι το Γαλάτσι».

Αλιμπέρτη Κ. Μαρία.
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Γαλατσίου- Πρόεδρος  Κ.Α.Π.Η. ,Μέλος ΔΔΥ, Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Κοινωνική Αλληλεγγύη», Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου «Φροντίδα» για άτομα με εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο  down και νοητική υστέρηση, Εθελοντής του Σ.Π.Α.Π.

Σχετικές δημοσιεύσεις