Αφράτο κέικ με πλούσια γεύση σοκολάτας

Από τον Μάστερ σέφ Γιώργο Λέκκα
Μερίδες 10                                     
Χρ.πρ 20
Χρ.ψης 1 ώρα

Υλικά

1 ½ βούτυρο
2 φλ.τσαγ ζάχαρη
6 αυγά
½ φλ.τσαγ κακάο άγλυκο
300 γραμμ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρί
1 φλ.τσαγ ξινόγαλα
2 βανίλιες
2 φλ.τσαγ αλεύρι για όλες της χρήσεις
2 φλ.τσαγ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλκ μπέικιν πάουντερ
1 ½ φλ.τσαγ σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη για 6 λεπτά να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε σε σιγανή ταχύτητα.
Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα.
Ρίχνουμε το κακάκο και την σοκολάτα λιωμένη.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι σιγά σιγά.(Μέσα στο αλεύρι ανακατεύουμε της βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ).
Τέλος αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε το λικέρ, το ξύσμα τα κομάτια της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε απαλά.
Ετοιμάζουμε της θήκες για τα cupcake και ρίχνουμε το μείγμα με την βοήθεια σκούπ (εργαλείο για παγωτά και cupcake). Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 και ψήνουμε για 24 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. σερβίρουμε με ότι θέλουμε.
Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα η μπάλα παγωτού όπως είναι ζεστά.

Σχετικές δημοσιεύσεις