« Α Λ Α Ν Τ Ι Ν »- ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ – Περιοδεία Σεπτεμβρίου

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ- Ένα Μιούζικαλ για Παιδιά !
σε σκηνοθεσία  Δημήτρη Δεγαΐτη – Γενική Είσοδος: 15€, 10€ παιδικό

Μετά την πολύ θερμή υποδοχή  του κοινού για δύο συνεχόμενες χρονιές  το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν προτίθεται να παρουσιάσει  την επιτυχημένη παράσταση  « ΑΛΑΝΤΙΝ » σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, το καλοκαίρι  του 2011 σε περιοδεία σε δήμους της Αθήνας και της Ελλάδας .

Η θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου βασίζεται στις περιπέτειες του Αλαντίν, που είναι γνωστός σε όλους μας από το μεγάλο αραβικό παραμύθι « Χίλιες και μια νύχτες». Κυρίαρχο στοιχείο στο έργο είναι τα ζωντανά τραγούδια. Η μουσική του Νίκου Τσέκου, ειδικά γραμμένη για την παράσταση, έχει έντονη παρουσία σε όλο το έργο. Η ευρηματική σκηνοθεσία δίνει όπως πάντα έμφαση στον αυτοσχεδιασμό, με τον ιδιαίτερο και γνωστό γοητευτικό τρόπο προσέγγισης που έχουν οι παραστάσεις για παιδιά στο Θέατρο Τέχνης.

Στην παράσταση μεταφερόμαστε στη σαγηνευτική Βαγδάτη. Τα σκηνικά μεταμορφώνονται σε παλάτι του σουλτάνου, γίνονται παζάρια, αγορές και πιθάρια, μέχρι να φτάσουμε βαθιά μέσα σε μια σπηλιά! Η μουσική μαζί με τους φωτισμούς δημιουργούν εικόνες  μιας παραμυθένιας ατμόσφαιρας! Και όταν εμφανίζονται τα τζίνι του παραμυθιού,  τότε όλα μπορούν να συμβούν: Εκεί όπου όλοι  οι ηθοποιοί μας ταξιδεύουν  μαζί με τους χορούς και τα ζωντανά τραγούδια τους! Η παράσταση έχει μαγέψει μικρούς, αλλά και μεγάλους θεατές με την ζωντάνια και την ευρηματικότητά της!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011

ΠΕΜΠΤΗ 1/9/2011,
9.00 μ.μ.ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9/2011, 9.00 μ.μ.ΘΕΑΤΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9/2011,
9.00 μ.μ.ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ
ΒΟΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9/2011,
9.00 μ.μ.ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΘΗΒΑ

Συντελεστές:
Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαϊτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Χορογραφία: Λία Τσολάκη
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης

Σχετικές δημοσιεύσεις