Αλιμπέρτη Κ. Μαρία – Μείωση στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Γαλατσίου

Δελτίο Τύπου       9-4-2012
Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου, Πρόεδρος Αλιμπέρτη Κ. Μαρία.

Λόγω της ιδιόμορφης οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε, σε πολλές οικογένειες παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γαλατσίου έχει μεταβληθεί η οικονομική τους κατάσταση σε σχέση με αυτή που ήταν όταν κατέβαλαν τα δικαιολογητικά εγγραφής με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται καταβάλουν την μηνιαία οικονομική εισφορά για τα  τροφεία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα και τις δυσκολίες που περνά η Ελληνική οικογένεια  το Δ. Σ. και η Πρόεδρος  του Νομικού προσώπου  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Μαρία Αλιμπέρτη , αποφάσισαν ομόφωνα και ενέκριναν την μείωση ή την απαλλαγή της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς των τροφείων στα ήδη φιλοξενούμενα παιδιά των Παιδικών Σταθμών ως τον Ιούλιο του 2012 σύμφωνα με την υπάρχουσα κλίμακα για ειδικά κοινωνικά περιστατικά  εξετάζοντας  ξεχωριστά την κάθε περίπτωση. (Αριθμ. αποφ. Δ.Σ. 53/2012 την 3-4-2012).

Με την ψήφιση του νέου Οργανισμού και κανονισμού λειτουργίας του Νομικού Προσώπου θα υπάρξουν νέες απαλλαγές, νέα κλίμακα και χαμηλότερα οικονομικά κριτήρια για τις εγγραφές των παιδιών σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς  των ήδη εγγεγραμμένων παιδιών παρακαλούνται να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στον κάθε παιδικό σταθμό που φιλοξενείται το παιδί τους:
•    Αίτηση γονέα για απαλλαγή ή μείωση των τροφείων.
•    Βεβαίωση μείωσης αποδοχών από τον εργοδότη τους.
•    Έγγραφο της απόλυσης ή την κάρτα ανεργίας ή βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αλιμπέρτη Κ. Μαρία
Υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων με τη Δημοκρατική Αριστερά

{fcomment}

Σχετικές δημοσιεύσεις