«Τσέχωφ–Κνίπερ: Η αλληλογραφία»-Θεατρική Εταιρεία «Πόλις»

Θεατρική Εταιρεία «Πόλις»
“Τσέχωφ–Κνίπερ: Η αλληλογραφία”, σε σκηνοθεσία Ελένης Γεωργοπούλου
στην αίθουσα 104-1 του Κέντρου Λόγου και Τέχνης 104 των εκδόσεων Καστανιώτη
Aπό την Παρασκευή 4 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 17 Απριλίου
Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημειώνει στο 104 Κέντρο Λόγου & Τέχνης, η παράσταση «Τσέχωφ–Κνίπερ: Η αλληλογραφία», από την Θεατρική Εταιρεία «Πόλις» και σε σκηνοθεσία Ελένης Γεωργοπούλου, το έργο θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή από την Παρασκευή 4 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων.

Η νέα παραγωγή της Θεατρικής Εταιρείας «Πόλις» Τσέχωφ–Κνίπερ: Η αλληλογραφία βασίζεται στην αλληλογραφία του συγγραφέα Άντον Τσέχωφ με την ηθοποιό Όλγα Κνίπερ.  Η  θεατρική μορφή προέκυψε από τις πρόβες της ομάδας, με αφορμή το έργο της Carol Rocamora: Παίρνω το χέρι σας στο δικό μου (I take your hand in mine) σε μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου– Παγκουρέλη και υλικό από βιογραφίες του Τσέχωφ, τα διηγήματά του, το σύνολο της αλληλογραφίας του, αναμνήσεις της Κνίπερ κά.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάιο του 2010 στην έδρα της Θεατρική Εταιρεία «Πόλις», την Ερμούπολη της Σύρου, στο Θέατρο Απόλλων. Από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο του 2011 θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στην αίθουσα 104–1 του Κέντρου Λόγου και Τέχνης 104 των εκδόσεων Καστανιώτη.

Η παράσταση αφηγείται μια ιστορία αγάπης που διήρκεσε έξι χρόνια και καταγράφηκε σε 800 περίπου ερωτικές επιστολές. Αυτός είναι ο 38χρονος ήδη διάσημος συγγραφέας Άντον Τσέχωφ κι εκείνη η νέα ηθοποιός και ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, Όλγα Κνίπερ. Η γνωριμία τους, τον Απρίλιο του 1898 στην ανάγνωση του «Γλάρου», εξελίχθηκε σε φιλία, στη συνέχεια σε ερωτική σχέση και τέλος σε γάμο, που κράτησε μέχρι τον θάνατο του συγγραφέα το 1904. Η αναγκαστική απόσταση που τους χωρίζει, καθώς ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας σε προχωρημένο στάδιο φυματίωσης ζει αναγκαστικά στη Γιάλτα, ενώ η ηθοποιός παίζει στο θέατρο στη Μόσχα, καταγράφεται άλλοτε δραματικά κι άλλοτε με το έξοχο χιούμορ που τους διακρίνει, στην αλληλογραφία τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δραματουργική επεξεργασία: Θεατρική Εταιρεία «Πόλις»
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου–Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Κίνηση: Νικολέτα Ξεναρίου
Μουσική: Απόστολος Λεβεντόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Ερμηνεύουν η Αιμιλία Βάλβη (Όλγα Κνίπερ) & ο Κωνσταντής Μιζάρας (Άντον Τσέχωφ)

Σχετικές δημοσιεύσεις