Δενδροφύτευση στην Πεντέλη 20-2- 2011, ΙΤΑΛΙΚΑ ΟΧΥΡΑ

Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη

Δενδροφύτευση στην Πεντέλη 20-2- 2011, ΙΤΑΛΙΚΑ ΟΧΥΡΑ

Με τη βοήθεια όλων ολοκληρώθηκε κι η 2η δενδροφύτευση του Σ.Π.Α.Π στα Ιταλικά Οχυρά Πεντέλης…
…γιατί με πείσμα και πράξεις γεννιέται η Ελπίδα!

Με αγώνα και πείσμα για την ελπίδα, ακολουθώντας την επιτυχία των προηγουμένων αναδασώσεων, ο Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης Δήμαρχος Πεντέλης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής με Περιφερειάρχη τον κ. Ιωάννη Σγουρό, συνέχισαν την δράση τους.
Εκατοντάδες εθελοντές μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα και από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν την πλαγιά του βουνού για να φυτέψουν τα δένδρα-ελπίδες. Απίστευτη η συμμετοχή του κόσμου τα παιδιά έκλεψαν την παράσταση αυτά καταλαβαίνουν πως η φύση δεν έχει σύνορα.
Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης, καλωσόρισε όλους τους εθελοντές εκφράζοντας την ευχάριστη έκπληξή του στην αθρόα προσέλευση τους αλλά και την συγκίνηση του βλέποντας πολύ μικρά παιδιά, νέους μα και ηλικιωμένους, να διατηρούν ζωντανή την ελπίδα και μας υπενθύμισε:
«Η δενδροφύτευση όπως ξέρουμε, δεν είναι έννοια μονοσήμαντη. Θέλουν τη συνεχή φροντίδα όλων μας αυτά τα δενδράκια για να αναπτυχθούν και γι’αυτό, σας περιμένουμε όλους και αυτό το Καλοκαίρι στα ποτίσματα..».
Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους φορείς που συμμετείχαν και για την ευαισθησία τους σε θέματα περιβάλλοντος.
Και σε αυτή τη δενδροφύτευση για μία ακόμα φορά το παρόν έδωσαν και παιδιά με ιδικές ικανότητες, με ιδιαίτερα δύσκολα κινητικά προβλήματα από το Σύλλογο «ο Καλός Σαμαρίτης». Και φυσικά εμείς οι υγιείς εθελοντές από το Σύλλογο «Φροντίδα» ήμασταν εκεί, είχαμε την υποχρέωση να χαρίσουμε στα παιδιά αυτά την ικανοποίηση πως φύτεψαν και αυτά ένα δένδρο. Νιώσαμε για λίγο καλύτεροι και «χρήσιμοι άνθρωποι».

Σχετικές δημοσιεύσεις