Δενδροφύτευση στην Πεντέλη 30-1- 2011, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη

Δενδροφύτευση στην Πεντέλη 30-1- 2011, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Τον πρώτο κύκλο μιας μεγάλης σειράς αναδασώσεων για το 2011 με τη συμμετοχή πλειάδας φορέων και εθελοντών, πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου Πεντέλη.

Στην Πεντέλη φυτεύτηκαν φέτος 37.000 δέντρα. Η δράση στην Πεντέλη τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Αττικής και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού Όρους και του ραδιοφωνικού σταθμού SKAI.

Οι δενδροφυτεύσεις έγιναν σε περιοχές που έχουν δημόσιο και δασικό χαρακτήρα και χαρακτηριστικό είναι ότι σε περιοχές που έγιναν οι τεχνητές αναδασώσεις αντιστέκονται στην πίεση για αποχαρακτηρισμούς.

Στη δενδροφύτευση της Πεντέλης το παρόν έδωσαν και παιδιά με ιδικές ικανότητες, με ιδιαίτερα δύσκολα κινητικά προβλήματα από το Σύλλογο «ο Καλός Σαμαρίτης».  Οι υγιείς εθελοντές από το Σύλλογο «Φροντίδα»   χάρισαν  στα παιδιά αυτά την ικανοποίηση πως φύτεψαν και αυτά ένα δένδρο,  και έγινε η δενδροφύτευση  «παιχνίδι». Συγκινητική η στιγμή που έπιασαν τα δενδρύλλια και το χώμα στα χέρια τους, η χαρά τους ήταν μεγάλη και η συγκίνηση δεν περιγράφεται. Τα φυτά που φύτεψαν τα 3 παιδιά του κέντρου τα ονομάστηκαν, Αντώνης, Μάρκος, Κατερίνα όπως και τα ονόματα των καλών ιδιαιτέρων εθελοντών.
Ευχαριστούμε τους καλούς μας φίλους για την ευκαιρία που μας έδωσαν να νιώσουμε «χρήσιμοι άνθρωποι», ανανεώσαμε το ραντεβού μας δια τις 30-2-2011 στην Πεντέλη για μια ακόμα οικολογική Συμμετοχή.

Σχετικές δημοσιεύσεις