Ανακαλύψτε τι τύπο δέρματος του προσώπου έχετε.

 

Η πρώτη επίσκεψη με το δερματολόγο μας ή τον αισθητικό είναι αναγνωριστική και παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην συναίχεια μιας θεραπευτικής αγωγής ή απλά μιας συμβουλής ομορφιάς.

 

 

Θα μάθουμε πρώτα τον τύπο του δέρματός μας που καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, που συμπεριλαμβάνουν: την κληρονομικότητα, τον τρόπο διατροφής, την χρήση καλλυντικών προϊόντων, τις ορμονικές διαταραχές, την υγεία μας στην παρούσα φάση, την αλλαγή του κλίματος, την γεωγραφική περιοχή που μένουμε, το άγχος, την κακή ψυχολογική κατάσταση και την ηλικία.

Με την πάροδο των χρόνων και την γήρανση για παράδειγμα η επιδερμίδα αδυνατίζει και το δέρμα ξυραίνεται.

 

Τύποι δέρματος

 

Κανονικό δέρμα

Το κανονικό δέρμα είναι καθαρό, λείο και έχει σωστή κυκλοφορία του αίματος, με λεπτούς μικρούς πόρους και χωρίς λιπαρές και ξηρές περιοχές.
Ξηρό δέρμα
Στο ξηρό δέρμα οι σμηγματογόνοι αδένες είναι αδύναμοι και μικροί, δεν παράγουν αρκετή ποσότητα βλέννας και το δέρμα δεν έχει την απαραίτητη ενυδάτωση, επειδή η επιδερμίδα δεν προστατεύεται σωστά. Το ξηρό δέρμα εύκολα ερεθίζεται, με το κρύο και τη ζέστη είναι πιο ευαίσθητο και πιο γρήγορα γερνά και δημιουργεί ρυτίδες.

Ευαίσθητο δέρμα
Το ευαίσθητο δέρμα αντιδρά εύκολα σε εξωτερικές και εσωτερικές αλλαγές, της ατμόσφαιρας, επίσης μπορεί να αντιδράσει ακόμα και κατά την χρήση των ακαταλλήλων καλλυντικών προϊόντων που του δημιουργούν αλλεργίες. Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να είναι και λιπαρό και ξηρό.
Λιπαρό δέρμα
Το λιπαρό δέρμα χαρακτηρίζεται  είναι λιπαρό και έχει γυαλάδα λόγω της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος. Το λιπαρό δέρμα είναι πολύ συχνό στους εφήβους από διευρυμένους πόρους, ακμή και λιπαρές περιοχές, που βρίσκονται  κυρίως στην µύτη, στο  πηγούνι, στο µέτωπο. Η σωστή διατροφή, και η καλή υγιεινή  είναι οι βασικοί παράγοντες για την φροντίδα αυτού του είδους δέρματος.
Μικτό δέρμα
Είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος δέρματος, που χαρακτηρίζεται με λιπαρές και κανονικές περιοχές δέρματος που υπάρχουν στην μύτη, στο μέτωπο και στο πηγούνι, δηλαδή στο «Τ» του προσώπου, με ορατή ακμή και πόρους, καθώς και ξηρότερες στα μάγουλα, στα μήλα των παριών γύρω από τα μάτια.

Σχετικές δημοσιεύσεις