Μιχάλης Παρμάκης: Ο άνεργος Έλληνας μαραθωνοδρόμος.


Ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας κατέκτησε τον τίτλο στους άνδρες στον 30ο Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO. Ο Μιχάλης Παρμάκης με επίδοση 2:21:56, ήρθε  9oς στη γενική κατάταξη.

Άνεργος και πατέρας τριών παιδιών ο Έλληνας πρωταθλητής. ήρθε στην Αθήνα από την Κοζάνη με το λεωφορείο γιατί δεν είχε χρήματα ούτε για βενζίνη.
 «Εκανα προπόνηση νηστικός με άδειο στομάχι», λέει ο Έλληνας αθλητής που τερμάτισε στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο στη γενική κατάταξη και νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

«ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙΣ, ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΟΧ! ΕΣΥ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΑΪ. ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΕΧΩ ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ»

Τρίτεκνος με το τρίτο του παιδί να είναι μόλις 5 μηνών, δηλώνει ότι έχει σκεφτεί σοβαρά να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό.

Αυτή η σκέψη συνεχίζει να υπάρχει λέει, πάρα πολλοί νέοι αθλητές σταματούν τον πρωταθλητισμό λόγω των προβλημάτων που έχει επιφέρει η κρίση.

«Υπάρχουν πολλοί συναθλητές μου που είναι άνεργοι και αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα, Δεν έχουμε διευκολύνσεις για τις προετοιμασίες μας.  Δεν είναι οικονομικό άθλημα, χρειάζεσαι παπούτσια, ρουχισμό, ταξίδια. Η Ομοσπονδία μάς έχει εγκαταλείψει. Κάνουμε οικονομίες από άλλα πράγματα και συνεχίζουμε γιατί αγαπάμε το άθλημα. Άλλοι συνεχίζουν τον πρωταθλητισμό και άλλοι τα παρατάνε τσακισμένοι και απογοητευμένοι από την ανέχεια», λέει ο Μιχάλης Παρμάκης, που ζητάει από τους συναθλητές του να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να το παλέψουν μέχρι τέλους.

Επόμενος στόχος του είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μόσχα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, έπειτα και από την αποτυχημένη του προσπάθεια να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού είχε αποκλειστεί από τον προκριματικό Διεθνή Μαραθώνιο του Ντίσελντορφ τον περασμένο Μάιο, όπου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαετίας ενοχλήσεων στο ισχίο.

Τον Δεκέμβριο του 2010, μετά την επιτυχία του στον τότε Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής για τους  μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, στην καθιερωμένη δημοσκόπηση που πραγματοποιεί ο ΣΕΓΑΣ μέσω ms ιστοσελίδας του.

www.protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις