«Απλά περίπλοκoς» μέχρι Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

Ολοκληρώνονται την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 οι παραστάσεις του έργου Τόμας Μπέρνχαρντ, «Απλά περίπλοκος», στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

«Απλά περίπλοκoς» του Τόμας Μπέρνχαρντ σε μετάφραση και σκηνοθεσία  του Γιώργου Κιμούλη.
Κεντρικό πρόσωπο του έργου είναι ένας γέρος πρώην διάσημος ηθοποιός, τώρα εντελώς ξεπεσμένος, ο οποίος μονολογεί διηγούμενος τη ζωή του.

Ο ηλικιωμένος ηθοποιός, τελευταίος επιζών της οικογένειας του – ακόμα και η γυναίκα του έχει πεθάνει – ζει κάτω από άθλιες συνθήκες σ’ ένα φθαρμένο σπίτι,  μισώντας τους πάντες και τα πάντα.

Η συνεχώς αυξανόμενη αυτολύπηση, το μίσος και η γεροντική κατάθλιψη τον έχουν μετατρέψει σε μια αλλόκοτη φιγούρα. Το μόνο πρόσωπο που βλέπει είναι η Κατερίνα, ένα εννιάχρονο κοριτσάκι, που του φέρνει δυο φορές τη βδομάδα ένα μπουκάλι γάλα. “Οι ηθοποιοί είμαστε σαν τα παιδιά, γι’ αυτό τα πάμε τόσο καλά οι δυο μας”, της λέει.

Η σύνθεση αυτή του Tόμας Μπέρνχαρντ (1931-1989), που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας, είναι τόσο απλή όσο και σύνθετη. Πρόκειται για  ένα διανοητικό χείμαρρο με θέμα τη μοναξιά, το γήρας, τον εγωισμό, τη χαμένη κοινωνική συνείδηση, που δεν οδηγούν πουθενά αλλού παρά στην παραφροσύνη.

Ένας μονόλογος – προειδοποίηση για το επικείμενο τέλος της εγωιστικής ζωής, που ζούμε.

Συντελεστές:
Μετάφραση – σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά – κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μακιγιάζ: Χάρης Χαραλαμπάκης – Sarah Jordan
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ίρις Αδάμ

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ  ΚΟΥΝ                                                             
ΥΠΟΓΕΙΟ – Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα  τηλ. ταμείου 210 3228706
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00 και  17.00-22.00

Σχετικές δημοσιεύσεις