Αποτρίχωση

Πριν & Μετά

 

http://www.skinclinic4you.gr/

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα lasers και IPL συστήματα στην αποτρίχωση; Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά σε περιοχές όπως bikini, πόδια, μασχάλες, χέρια και πρόσωπο. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν γίνει τόσο δημοφιλή.Η αποτελεσματικότητα τους οφείλεται στην επιλεκτική δράση τους στο χρωμοφόρο στόχο (δηλαδή στη μελανίνη της τρίχας), αφήνοντας ανέπαφους τους γύρω ιστούς και την επιδερμίδα.

 

Είναι το ίδιο αποτελεσματικά στις σκούρες και στις ανοιχτόχρωμες τρίχες; Από ό,τι έχει αναφερθεί ως τώρα (παραπομπή στο κεφ. LASERS) είναι προφανές πως οι πιο σκούρες τρίχες ανταποκρίνονται ευκολότερα και πιο γρήγορα στη θεραπεία σε σχέση με τις ανοιχτόχρωμες (λόγω της μεγαλύτερης περιεκτικότητας τους σε μελανίνη).

Υπάρχουν Lasers ή IPL συστήματα για τις λευκές τρίχες; Δυστυχώς όχι . Στο ιατρείο εφαρμόζουμε μια καινούρια, ανώδυνη μέθοδο αποτρίχωσης για λευκές τρίχες, την APPLISONIX.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται; Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το πάχος της τρίχας (λεπτές – χοντρές), το χρώμα της τρίχας (σκούρο-ανοιχτό), την υπό θεραπεία περιοχή (περισσότερες στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές πιγούνι-στήθος), καθώς επίσης από την ηλικία, το φύλο (περισσότερες στους άνδρες), τις ορμόνες και τη λήψη ορισμένων φαρμάκων.Συνήθως χρειάζονται αναμνηστικές συνεδρίες συντήρησης για τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, οι οποίες είναι περίπου 1-2 φορές το χρόνο.

Ποιά τα μεσοδιαστήματα των συνεδριών; Συνήθως οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 4-8 εβδομάδες ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύουμε.

Είναι ανώδυνη η θεραπεία; Η θεραπεία είναι ελαφρά επώδυνη και εξαρτάται από το πάχος και το χρώμα της τρίχας καθώς και από την περιοχή που γίνεται η εφαρμογή. Η ενόχληση αυτή ελαχιστοποιείται με τη χρήση ειδικών ψυκτικών μηχανισμών (οι οποίοι παράλληλα προστατεύουν την επιδερμίδα).Επίσης σε πολύ ευαίσθητες περιοχές μπορεί να προηγηθεί η χρήση αναισθητικής κρέμας.

Καθώς όμως ο αριθμός και το πάχος των τριχών μειώνεται με το πέρας των συνεδριών, η ενόχληση που προκαλείται από την εφαρμογή ελαττώνεται σημαντικά.

Είναι δυνατή η χρήση τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες; Με προσοχή μπορεί να εφαρμοστούν θεραπείες σε σκουρόχρωμα δέρματα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε ποιά ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κάποιος τη θεραπεία; Προτείνουμε η έναρξη των συνεδριών να γίνεται όταν έχει σταθεροποιηθεί ορμονικά η γυναίκα. Δεν αντενδείκνυται η έναρξη σε μικρές ηλικίες αλλά αυξάνει ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών.

Είναι ασφαλή τα lasers αποτρίχωσης; Είναι απόλυτα ασφαλή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις περιοχές του σώματος.Όπως εξηγήθηκε στο ανάλογο κεφάλαιο (Lasers),τα lasers εκπέμπουν φως, συγκεκριμένου μήκους κύματος, το οποίο δρα επιλεκτικά σε συγκεκριμένο στόχο ( στην προκειμένη περίπτωση τη μελανίνη της τρίχας),χωρίς ν’απορροφάται συστηματικά από τον οργανισμό ή να επιδρά στους υποκείμενους ιστούς και όργανα (π.χ. λεμφαδένες μασχάλης, μαστός).

Τί πρέπει να προσέχει κάποιος μετά την αποτρίχωση με laser-IPL ; Το δέρμα είναι συνήθως ελαφρά κόκκινο μετά το πέρας της συνεδρίας.Για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κοκκινίλα (συνήθως λίγες ώρες), θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο και να χρησιμοποιείται συστηματικά αντηλιακή κρέμα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί υπέρχρωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις