Ξεπερνούν το 20% οι άστεγοι στην Ελλάδα.

Δυστιχώς αυξάνονται ραγδαία οι συμπολίτες μας, που εξαρτώνται αποκλειστικά από την “βοήθεια των καλών”, τη βοήθεια των δήμων και της εκκλησίας για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Οι νέοι άστεγοι ξεπερνούν το 20% του ελληνικού πληθυσμού και οι ουρές στα συσσίτια είναι ατελείωτες. Οι αιτήσεις στο Ίδρυμα της “Τράπεζας Τροφίμων” έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με άλλες χρονιές και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, λόγω της ανοδικής πορείας της ανεργίας και των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Η “Τράπεζα Τροφίμων” μας ενημερώνει πως, μέσα σε μόλις ένα χρόνο στην Αττική ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια αυξήθηκε κατά 35%.

Χαοτική και αποκαρδιοτική η εικόνα και στα συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας, με την Αρχιεπισκοπή να υπολογίζει τις μερίδες που διανέμονται ημερησίως σε 10.000. Μάλιστα πολλοί από όσους ζητούν βοήθεια δεν είναι άστεγοι, αλλά είναι άνεργοι και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται, προκαλούν τρόμο.

Από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2011 καταγράφηκαν 213.241 άνεργοι επιπλέον, την ώρα που το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες 15-24 έφτασε το 42,4%.

Η οργάνωση “Γιατροί του Κόσμου”ξεκίνησε νέα εκστρατεία για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη και ζητά παράλληλα τη συνεργασία ιδιωτών.

Με σύνθημα “Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε ο Χειμώνας του 2012 να αποδειχθεί ένας φονικός Χειμώνας”, δέχονται χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες στα πολυϊατρεία τους για δωρεάν εξέταση.

Παράλληλα, ιδιώτες μέσω της πρωτοβουλίας “Μπορούμε” (Boroume.gr) επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο διανομής τροφίμων, υποκαθιστώντας τον ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό.

Σχετικές δημοσιεύσεις