Αρχαίος Αστροναύτης σε Εκκλησία στην Ισπανία (1513μ.Χ.)

Ένα πολύ εντυπωσιακό σκάλισμα απεικονίζει έναν αστροναύτη στον καθεδρικό ναό Ieronimus στην Ισπανία και είναι μέρος από ένα διακοσμητικό ψηφιδωτό από μοτίβα, που κοσμούν τον ναό.

Απίστευτο αλλά στην πρόσοψη του Νέου Καθεδρικού ναού της εκκλησίας της Σαλαμάνκα στην Ισπανία μπορεί να δει κανείς τη φιγούρα ενός αστροναύτη της σύγχρονης εποχής! Ο Παλιός Καθεδρικός ναός χτίστηκε το 1102 μ.Χ. και ο Νέος, όπου και βρίσκεται το άγαλμα, ξεκίνησε να χτίζεται το 1513 μ.Χ.
Μερικοί υποστηρίζουν ότι αυτό είναι απλώς η δουλειά ενός οικοδόμου που εργάστηκε για την αποκατάσταση του καθεδρικού ναού το 1992, αλλά ορισμένες τοπικές πηγές απορρίπτουν αυτή τη θεωρία, ενώ οι άνθρωποι που έχουν ζήσει εδώ για γενιές όλοι γνωρίζουν για το hombre de las estrellas, (Man Of Stars) και οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους μιλούσαν γι ‘αυτόν.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αστροναύτης σε αρχαίο ή μεσαιωνικό μνημείο. Η πασίγνωστη στήλη του τάφου του βασιλιά Πακάλ των Μάγιας. Ο αστροναύτης του Παλάνκε όπως είναι γνωστός. Ο Καγιάπο βρέθηκε στη Σιβηρία στα σύνορα με την Κίνα σε ένα παγωμένο τάφο και χρονολογείται στα 700 π.Χ.

Στον 7ο αιώνα, το σώμα του νεκρού βασιλιά Pacal των Μάγια (με ύψος μεγαλύτερου του μέσου όρου), τοποθετήθηκε σε μια σαρκοφάγο γύρω από την οποία χτίστηκε μια πυραμίδα.
Τα σχέδια που καλύπτουν τη σαρκοφάγο αποτελούν από τα πιο μυστήρια που βρέθηκαν ποτέ σε αντίστοιχες σαρκοφάγους καθώς όταν τα κοιτάζει κανείς οριζόντια μπορεί να διακρίνει ένα είδος αστροναύτη να πιλοτάρει το σκάφος του. Από την άλλη, οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να μας εξηγήσουν ότι πρέπει να κοιτάζουμε τα σχέδια κάθετα, γιατί έτσι, αυτό που θα δούμε δεν είναι τίποτε άλλο από μια σύνθεση των θεμελιωδών εννοιών της θρησκείας των Μάγια και ότι ο βασιλιάς Pacal κάθεται απλώς επάνω στο “Δέντρο της Ζωής”…

Σχετικές δημοσιεύσεις