Δήμος Αθηναίων- Αξιοποίηση των υπαρχόντων ελεύθερων χώρων

Γράφει η κ.  Παναγιώτα Ψαράκη  Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Για την πόλη της Αθήνας με τα τόσα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε  η έννοια της λέξης  «περιβάλλον» συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο :  

1) ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ των ήδη υπαρχόντων ελεύθερων χώρων,  
2) ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ νέων ελεύθερων χώρων,  
3) ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ και ενεργό συμμετοχή της νεολαίας και των Αθηναίων πολιτών.

Για όλες τις πτυχές που αφορούν τον τομέα του Περιβάλλοντος, το καθένα από μόνο του είναι μια ολόκληρη ενότητα και εξειδικευμένο σχέδιο. το πρώτο βήμα γίνεται σήμερα.  Όλοι μας γνωρίζουμε ότι παρόλο που η πόλη ασφυκτιά δεν έχουμε αξιοποιήσει όπως πρέπει τους ήδη υπάρχοντες ελεύθερους χώρους και νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια οι χώροι αυτοί να γίνουν πραγματικά τόποι που ο Αθηναίος πολίτης θα μπορεί με ευχαρίστηση να επισκέπτεται και θα μπορεί μέρος του ελεύθερου χρόνου του να τον περνά πιο δημιουργικά από ότι σήμερα, τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερο πράσινο, σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει άμεση προσβασιμότητα, σημαίνει ότι πρέπει να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε μαζί με τους νέους πολίτες και άλλες προτάσεις που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του.

Εμείς όταν λέμε αναζήτηση νέων, ελεύθερων χώρων είμαστε πολύ σαφείς και πολύ συγκεκριμένοι. Θα αναζητήσουμε χώρους, που μπορούμε να τους ανακτήσουμε, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία πρώτον της καταγραφής αυτών των χώρων (εννοώ χώρους που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι λόγω των πολλών κληρονόμων, χώρους που ανήκουν σε Ιδρύματα). Εδώ θέλω να τονίσω το παρήγορο της αλλαγής νοοτροπίας για το περιβάλλον, όσον αφορά τη νέα γενιά. Ασφαλώς δε φτάνει εμείς να θέλουμε και αυτό θα επιδιώξουμε μέσω του εθελοντισμού, μέσω της αλληλεγγύης να φέρουμε το σύνολο της αθηναϊκής κοινωνίας στο προσκήνιο μέσω της ευαισθητοποίησής της, γιατί έτσι πιστεύουμε ότι μπορούμε να επαναφέρουμε τη χαμένη έννοια της κοινωνικής συνοχής, που η έλλειψή της, γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά πόσο πολύ κόστισε και κοστίζει στην πόλη μας και στους πολίτες της.

Αυτά είναι τα πρώτα μικρά μας βήματα. αν τα κατοχυρώσουμε και πιστεύω πως μπορούμε, τότε να είστε βέβαιοι ότι το άθροισμα αυτών των μικρών βημάτων θα δημιουργήσει το πρώτο άλμα και την πρώτη αφετηρία που θα βλέπει με αισιοδοξία την πραγματοποίηση του μεγάλου μας στόχου, όπως περιεγράφει και από τους προηγούμενους συναδέλφους. Είναι η πρώτη φορά που αυτή η προσπάθεια συντονίζεται από τους τρεις (3) αλληλοσυμπληρώμενους για το θέμα αυτό τομείς του Δήμου Αθηναίων και να είστε βέβαιοι ότι οι ρυθμοί της δουλειάς μας θα είναι κάθε μέρα όλο και πιο επιταχυνόμενοι για να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις