Γεύση από κουκούτσι μήλου

Καταρίνα Χάγκενα

Οι αναμνήσεις από τα καλοκαίρια που περνούσε στο σπίτι της γιαγιάς είναι αινιγματικές, τρυφερές, επώδυνες, μαγευτικές, όπως και οι ιστορίες που οι θείες της κρατούν καλά κρυμμένες…

Όταν η γιαγιά Μπέρτα πεθαίνει, αφού έχει φτάσει πια σε σημείο να μην αναγνωρίζει ούτε τον ίδιο της τον εαυτό, η Ίρις κληρονομεί το σπίτι των παιδικών καλοκαιριών και περνάει μια ολόκληρη εβδομάδα μόνη της, προσπαθώντας να αποφασίσει αν θα το κρατήσει ή όχι.

Είναι μια εβδομάδα μοναχική, μια εβδομάδα περισυλλογής, μια εβδομάδα-βουτιά στο παρελθόν. Αναμοχλεύει τη δική της μνήμη και προσπαθεί να δώσει απάντηση στα δικά της ερωτηματικά.
Η Καταρίνα Χάγκενα μιλάει για τις γυναίκες μιας οικογένειας, για το πεπρωμένο τριών διαφορετικών γενεών, και γράφει ένα μυθιστόρημα για τη μνήμη και τη λήθη – συγκινητικό, ευρηματικό και έξυπνο– διαπιστώνοντας ότι: «Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της λήθης, και η μνήμη είναι μία απ’ αυτές».

Το μεγάλο ευρωπαϊκό μπεστ σέλερ της χρονιάς! Το χάρηκαν πάνω από 3.000.000 αναγνώστες και αναγνώστριες στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία.

«Το βιβλίο Γεύση από κουκούτσι μήλου είναι πραγματική απόλαυση».
Μάρτιν Βάλζερ
«Ευωδιάζει καλοκαίρι, μήλα και φραγκοστάφυλα. Το βιβλίο Γεύση από κουκούτσι μήλου είναι γλυκό και πικρό ταυτόχρονα».
Die Zeit
«Το μυθιστόρημα της Καταρίνα Χάγκενα είναι μια ευαίσθητη οικογενειακή ιστορία χωρίς κλισέ. Ένα βιβλίο για τη μνήμη και τη λήθη».

Σχετικές δημοσιεύσεις